sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

83. MustapapuNachos

Kaupassa osui silmään chilinachos - eli maissilastut, joissa chiliä jo valmiina. (En tiedä kuinka sillä en koskaan seikkaile chipsi-ostolla. Nyt olin hortoilemassa siellä?) Ja jostain mielen pohjalta nousi muistikuva reseptistä. Tuumasta toimeen ja SaturdayNightFever eli viikonlopun herkutuksia. Kyllä taas tuli niin helpolla että... Tämän lajin vaikein osuus oli siinä, että osuu kaupassa kypsät avocadot kohdalle.

MustapapuNachos



Tarvikkeet
Nachos-pussillinen
Mustapapuja (purkki tai liottaa/keittää itse)
Maissia purkki tai pakastepussi
1-2 Sipuli varsineen
1-2 Avocadoa
2-3 Tomaattia
öljyä, hyvää yrttisuolaa, mustapippuria

JuustomainenKastike (vegaani)
3 dl soijajugurttia
3 rkl ravintohiivaa
2 rkl kuivattua valkosipulia
2 kourallista cashewpähkinöitä
hyvää yrttisuolaa


Valmistus:
Kuullota pilkottu sipuli ja varret pannulla öljyssä. Lisää mustapavut & maisit ja anna tekeytyä hetki. Mausta yrttisuolalla hennosti. Jos oikein chilipitoisesta tykkää, niin tähän voi pilkkoa vähän tuoretta chiliä kyytiin. Tai kuten meillä tehtiin: syömisvaiheessa valmiiksi kasatun annoksen päälle (papujen kohdalle) lirutellaan hieman sweetchili-kastiketta...




Pilko avocado ja tomaatit ja sekoittele hetki, että avocado hieman möyhentyy. Lisää aavistus yrttisuolaa ja mustapippuria.


Sen täydellisen avocadon metsästys on joskus varsinainen seikkailu.
Onnistui...


Kastike
Valmista ensin "vegaaniparmesan" eli cashewpähkinät, kuivattu valkosipuli, ravintohiiva sekä yrittisuola mixaten rakeiseksi. Sekoita se soijajugurttiin ja anna seisoa joku minuutti huoneenlämmössä, että maku tekeytyy.


Ravintohiivaa: katteleppa Vegekaupasta...


Kasaa joko siten, että laitat papuseoksen alle, juustomaisen kastikkeen sen päälle ja avocadotomaattiseos kaiken päälle. Siihen vielä nachoksia tökötellen. Tai sitten kuten minä tein: kaikki vierekkäin lautaselle. Nachoksillä syödään ja jokainen koukkii mistä kohtaa haluaa...

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti