lauantai 13. joulukuuta 2014

59. Tsatsiki-minipaprikat

Olin tekemässä jouluRaakasuklaata (joulun mausteita ja appelsiiniöljyä). Taustalla telkkarissa tehtiin tsatsikia. Turkkijuguun. Ja suolattiin kurkusta neste pois. Eijeijeijei...ajattelin. Siinä menee paljon ravinnetta hukkaan nesteen mukana. Pistin chokolaadit pakkaseen ja äkkiä tuumasta toteutukseen.

Kuinka ollakaan olin päivän kauppareissulla bongannut suloisia minipaprikoita, joiden ajattelinkin olevan täydellisiä johonkin kylmään täytteeseen.



(vegaani) Tsatsiki
-2 dl soijajugurttia
-1/2 kurkku
-1/2 dl chiasiemeniä
-1 valkosipulin kynsi
-hyvää suolaa (laitoin Vogelin Herbamare)
-pikkuripaus steviaa (tai muuta makeutta)
-ripaus mustapippuria
-tuoretta minttua



Valmistus:
Sekoita soijajuguun chiat hetkeksi turpoamaan. Mausta (valkosipuli, suola, mustapippuri ja stevia/makeus). Raasta kurkku - ja älä herranjestas puristele sitä nestettä pois. Siinä on hyviä ravinteita. Sekaan vain. Chiat imee kyllä nesteet. Anna tömäköityä (eli chiasiementen turvota, ne muuten ovat suht mauttomia,joten eivät lainkaan häiritse tsatsikia makumielessä!!!). Lisää lopussa minttua. Tuoretta tai kuivaa. Ja jos laitat tuoretta, niin saksilla nipusta tukko, ja pilko saksilla ne varretkin (ihan pikkupikkuleikkauksella) sekaan.



Leikkele paprikat puoliksi ja täytä.
Ja voihan tätä leivänsyöjät pistää leivän päälle.
Tai ruuan lisukkeeksi.
Tai sellaisenaan.
Tai-tai-tai...

Nyt lautanen leuan alle ja leffa pyörimään.
Saa nähdä jääkö noita suklaita huomiselle joogaväelle ylläriksi (no tulihan tuo paljastettua).

Jollei maku ole kohdallaan: syön itse.
Jos maku on ok: vien salille.
Jos on todella hyviä: ...saas nähdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti