keskiviikko 10. joulukuuta 2014

58. PunajuuriMarmeladit

...tai sinne päin. Ei aivan sellaista geelimäistä koostumusta, kuten marmeladissa oikesti on. Mutta anyway. Lopussa on vinkki, kuinka "raakamarmeladia" voi kyllä tehdä itsekin.Saa niitä valkoisia sokeripitoisuuksia vähän alemmas.

Tykkään tosi kovin punajuurista. Niitä en kuitenkaan ihan hurjia määriä enää syö, kun joogan kautta ymmärsin, että niillä voi olla veren hapenottokykylä alentava vaikutus. No Argia joukkoon, jolloin tuo puoli on kumottu...

Joulua varten"koeponnistin" ja makoisaa tuli. Itseasiassa tuli todella makeita, olisi pitänyt pudottaa joukkoon ehkä vähän balsamicoa... (olen itse enemmän suola+hapan kuin makea). Tai puolittaa / jättää pois tuo Ultra.




PunajuuriMarmeladit

2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl cashewpähkinöitä
9 taatelia
2 pientä / 1 suuri etikkapunajuuri (KYLLÄ; etikka!)
1 mitta Foreverin Argia (L-arginiinia...auttamaan sitä hapen kulkeutumista)
1/2 mittaa Foreverin Ultra Vanillaa (protskua, protskua)
ripaus hyvää suolaa (n. 1/2 tl)
1/2-1 dl kookosöljyä (laita vähän kerrassaan, saa olla notkeahkoa, jos laitat pikkumuotteihin).


Valmistus:
Liota siemeniä ja pähkinöitä tunti. Kaada liotusvesi (ei käytetä). Laita kaikki aineet mixeriin, ja jauha tasaisemmaksi tahnaksi. Laita muotteihin / muffiniuokiin tai kakkuvuokaan. Voi tuosta kakkumallinkin tehdä. Silikonimuotit ovat näppäriä, sillä niistä saa "käännettyä" kylmän irti. Laita muotit pakastimeen muutamaksi tunniksi. Mitä isommat muotit/malli, sitä pidempi aika.

Syö sellaisenaan tai cashew-kerman kera.

Vinkki:
Jos haluaa tehdä itse raakamarmeladia, voi tuota tehdä esim. näin:

-liota kuitvattuja aprikooseja tunti vedessä. (Kaada vesi pois). Mausta aprikooseja miten haluat, ja laita silikonimuotteihin ttms. kylmään jähmettymään (marjoja, marjajauheita tms. mutta ei liikaa kosteutta/nestettä). Ja kas; marmeladeja sieltä tulee.

-myös chiasiemenet hyytelöityvät liottaessa, joten niiden avulla voi "liivattaa" raakamarmeladeja.

-ja aprikkoosi-chiasekoitelmaakin voi kokeilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti