perjantai 9. tammikuuta 2015

60. Tillipesto

Maaritin keittiössä valmistaudutaan vuoden alun (huomenna alkaa!) 9 päivän puhdistuskuuriin eli detoxiin. Vaikka ei joulunaika mennyt yhtään sen kummemmin ahmien tai löträten, joskus on vaan hyvä "ajaa luomu-putkimiestä rööreihin"...  Ei, ei laihduteta - vaan renssataan aparaatti kuntoon...

[En muuten itse tykkää sellaisista ruokablogeista, joissa luritellaan koko elämäntarina reseptin joukkoon. Vaikka kuinka tekisi mieli selostaa, en tee sitä. Lisää voi kurkkia tuolta...]

Vielä tänään ihan normisti, eli salaatti, jonka päällä on terve, tanakka ja proteiinipitoinen kastike:




Tillipesto
-1 dl kuorellisia manteleita
-1 dl cashewpähkinöitä (voisi laittaa myös auringonkukansiemeniä)
-1 ruukku tilliä
-1 valkosipulin kynsi
-1 sitruunan  mehu
-1-2 dl hyvää öljyä (lisää vähitellen, osan voi korvata vedellä)
-yrttisuolaa tai muuta hyvälaatuista
-ripaus steviaa (tai muuta makeutusta)

Valmistus:
Liota pähkinät & mantelit yön yli! Heitä liotusvesi pois. Laita pähkinät + mantelit blenderiin tilkan öljyä (ehkä vähän vettä) kanssa ja mixaa tahnaksi. Lisää loput ainekset ja öljyä/vettä, jos tarpeen. Tarkista maku.

En ole koskaan "fanittanut" kuivia salaatteja, joissa on sormustillinen kastiketta.
Näissä terveissa kastikkeissa (teen joskus smootheja salaatin päälle) on se etu, että saa lotrata kunnolla...
...huomenna aletaan lotrata noiden muidenkin putelien ja purkkien kanssa (vaikka osaa niistäkin nautin päivittäin)...


Proteiinipitoinen salaattikastike, joka säilyy reilun viikon jääkaapissa.
Ja miksei tuota voisi napottaa muutenkin:
-dippikastikkeena
-höyrytettyjen kasvisten kera
-uunijuuresten kaverina
(-jos syö leipää, niin levitteenä)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti