Maaritin keittiössä valmistaudutaan vuoden alun (huomenna alkaa!) 9 päivän puhdistuskuuriin eli detoxiin. Vaikka ei joulunaika mennyt yhtään sen kummemmin ahmien tai löträten, joskus on vaan hyvä "ajaa luomu-putkimiestä rööreihin"... Ei, ei laihduteta - vaan renssataan aparaatti kuntoon...
[En muuten itse tykkää sellaisista ruokablogeista, joissa luritellaan koko elämäntarina reseptin joukkoon. Vaikka kuinka tekisi mieli selostaa, en tee sitä. Lisää voi kurkkia tuolta...]
Vielä tänään ihan normisti, eli salaatti, jonka päällä on terve, tanakka ja proteiinipitoinen kastike:
Tillipesto
-1 dl kuorellisia manteleita
-1 dl cashewpähkinöitä (voisi laittaa myös auringonkukansiemeniä)
-1 ruukku tilliä
-1 valkosipulin kynsi
-1 sitruunan mehu
-1-2 dl hyvää öljyä (lisää vähitellen, osan voi korvata vedellä)
-yrttisuolaa tai muuta hyvälaatuista
-ripaus steviaa (tai muuta makeutusta)
Valmistus:
Liota pähkinät & mantelit yön yli! Heitä liotusvesi pois. Laita pähkinät + mantelit blenderiin tilkan öljyä (ehkä vähän vettä) kanssa ja mixaa tahnaksi. Lisää loput ainekset ja öljyä/vettä, jos tarpeen. Tarkista maku.
Proteiinipitoinen salaattikastike, joka säilyy reilun viikon jääkaapissa.
Ja miksei tuota voisi napottaa muutenkin:
-dippikastikkeena
-höyrytettyjen kasvisten kera
-uunijuuresten kaverina
(-jos syö leipää, niin levitteenä)...
[En muuten itse tykkää sellaisista ruokablogeista, joissa luritellaan koko elämäntarina reseptin joukkoon. Vaikka kuinka tekisi mieli selostaa, en tee sitä. Lisää voi kurkkia tuolta...]
Vielä tänään ihan normisti, eli salaatti, jonka päällä on terve, tanakka ja proteiinipitoinen kastike:
Tillipesto
-1 dl kuorellisia manteleita
-1 dl cashewpähkinöitä (voisi laittaa myös auringonkukansiemeniä)
-1 ruukku tilliä
-1 valkosipulin kynsi
-1 sitruunan mehu
-1-2 dl hyvää öljyä (lisää vähitellen, osan voi korvata vedellä)
-yrttisuolaa tai muuta hyvälaatuista
-ripaus steviaa (tai muuta makeutusta)
Valmistus:
Liota pähkinät & mantelit yön yli! Heitä liotusvesi pois. Laita pähkinät + mantelit blenderiin tilkan öljyä (ehkä vähän vettä) kanssa ja mixaa tahnaksi. Lisää loput ainekset ja öljyä/vettä, jos tarpeen. Tarkista maku.
Proteiinipitoinen salaattikastike, joka säilyy reilun viikon jääkaapissa.
Ja miksei tuota voisi napottaa muutenkin:
-dippikastikkeena
-höyrytettyjen kasvisten kera
-uunijuuresten kaverina
(-jos syö leipää, niin levitteenä)...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti