Tekaisinpa lauantaipizzat. Itsellä ns. puhdistumisjakso takana ja lapsikin on herkkulakossa, vedettiin pizzareseptiä (ks. blogin eka postaus) täysin vegaaniksi. Olen ollut täysin vegaanilinjalla nyt muutenkin.
Tarvikkeet
Pizzapohja
kukkakaali (pieni tai 1/2 suuri)
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl chiansiemeniä
2-3 rkl psylliumsiemeniä
2 rkl kookosjauhoa
2-3 dl kuumaa (lähes kiehuvaa vettä)
suolaa, valkosipulia, yrttimausteita
Päällys (vegepekoni)
2 dl soijahiutaleita (pienempiä kuin suikaleet)
2 rkl soijalientä
2 tl savuaromia (neste, voi ehkä kokeilla savusuolalla, en tiedä..)
1-2 tl vaalea viinietikkaa
2-3 tl agavesiirappia
PS. jos tietää myös "vegepekonin" valmistuksen kookoslastuista, en uskalla tässä sitä suositella, sillä kookoslastut palavat helposti (..ensin pannulle ja sitten vielä uuniin...)
Päällys ("cheddarjuusto)
1 pkt pehmeää tofua
2-3 rkl soijalientä
(ripaus suolaa, yrttimausteita)
2-3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
2-3 rkl ravintohiivaa
1-2 rkl agavesiirappia
Päällys (voi kyllä laittaa mitä lystää)
tomaattikastiketta
(tee itse vaikka tälläistä tai laita vaikka punaista vegaani-pestoa: esim Pirkka Arrabiata)
ananaspaloja
5 suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia (öljystä)
-syömävaiheessa revitään rucolaa päälle
Valmistus:
Laita ensimmäisenä "pekoniainekset" kippoon marinoitumaan (10-20 min), sekoittele välillä, jotta kaikki soijahiutaleet saavat makua. Laita pannulle öljyä (saa olla aika reilusti) ja paista hiutaleet öljyssä ruskeiksi ja pekonimaisiksi. Ota sivuun jäähtymään.
Jauha kukkakaali mixerissä "atomeiksi". Jätä odottamaan. Sekoita muut kuivat pohja-aineet sekaisin ja lisää joukkoon kiehuvan kuumaa vettä. Anna hetki jämähtää (lisää vettä, jos kivettyy liikaa). Mausteet kyytiin, ja pistä taikina mixeriin ja mixaa kukkakaalin kanssa taikinaksi.
Taikina pelille ja 200 asteessa reilu puoli tuntia. Seuraile pintaa, kun hennon ruskea, ota jäähtymään.
Valmista pohjan jäähtyessä juusto: kaikki ainekset sekaisin ja maistele oman suun mukaiseksi. Saa olla hieman hapahko, makeahko ja suolainen yht´aikaa. Lisää maapähkinävoita pikkuhiljaa, ettei se tee vallankaappausta. Maku hieman cheddarmainen.
Kun pohja on jäähtynyt, sivele pinnalle tomaattikastiketta. Ripottele vegepekonit ja ananakset. Ja sitten tiputtelet lusikalla "juustomaista" tahnaa tuonne tänne. Voi laittaa vähemmänkin, minä tuuppasin koko satsin.
Vielä takaisin uuniin (saa olla yläosissa, sillä kaikkihan on periaatteessa jo kypsää), kunhan "cheddarmainen" osuus vähän jähmettyy ja saa väriä.
Hupskeeikkaa - uunista ulos. Rucolaa päälle (ken siitä pitää) ja eikun popsitaan.
Taivaallista!
PS: En tiedä miksi pitää tämä sanoa, mutta: mä "leikkaan" pizzan aina saksilla... heti helpompaa!
Tarvikkeet
Pizzapohja
kukkakaali (pieni tai 1/2 suuri)
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl chiansiemeniä
2-3 rkl psylliumsiemeniä
2 rkl kookosjauhoa
2-3 dl kuumaa (lähes kiehuvaa vettä)
suolaa, valkosipulia, yrttimausteita
Päällys (vegepekoni)
2 dl soijahiutaleita (pienempiä kuin suikaleet)
2 rkl soijalientä
2 tl savuaromia (neste, voi ehkä kokeilla savusuolalla, en tiedä..)
1-2 tl vaalea viinietikkaa
2-3 tl agavesiirappia
PS. jos tietää myös "vegepekonin" valmistuksen kookoslastuista, en uskalla tässä sitä suositella, sillä kookoslastut palavat helposti (..ensin pannulle ja sitten vielä uuniin...)
Päällys ("cheddarjuusto)
1 pkt pehmeää tofua
2-3 rkl soijalientä
(ripaus suolaa, yrttimausteita)
2-3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
2-3 rkl ravintohiivaa
1-2 rkl agavesiirappia
Päällys (voi kyllä laittaa mitä lystää)
tomaattikastiketta
(tee itse vaikka tälläistä tai laita vaikka punaista vegaani-pestoa: esim Pirkka Arrabiata)
ananaspaloja
5 suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia (öljystä)
-syömävaiheessa revitään rucolaa päälle
Pohja kertaalleeen paistettu. Muut jutut "vegaanicheddaria" lukuunottamatta jo kyydissä.. Pian kakkospaisto... |
Valmistus:
Laita ensimmäisenä "pekoniainekset" kippoon marinoitumaan (10-20 min), sekoittele välillä, jotta kaikki soijahiutaleet saavat makua. Laita pannulle öljyä (saa olla aika reilusti) ja paista hiutaleet öljyssä ruskeiksi ja pekonimaisiksi. Ota sivuun jäähtymään.
Jauha kukkakaali mixerissä "atomeiksi". Jätä odottamaan. Sekoita muut kuivat pohja-aineet sekaisin ja lisää joukkoon kiehuvan kuumaa vettä. Anna hetki jämähtää (lisää vettä, jos kivettyy liikaa). Mausteet kyytiin, ja pistä taikina mixeriin ja mixaa kukkakaalin kanssa taikinaksi.
Taikina pelille ja 200 asteessa reilu puoli tuntia. Seuraile pintaa, kun hennon ruskea, ota jäähtymään.
Valmista pohjan jäähtyessä juusto: kaikki ainekset sekaisin ja maistele oman suun mukaiseksi. Saa olla hieman hapahko, makeahko ja suolainen yht´aikaa. Lisää maapähkinävoita pikkuhiljaa, ettei se tee vallankaappausta. Maku hieman cheddarmainen.
Kun pohja on jäähtynyt, sivele pinnalle tomaattikastiketta. Ripottele vegepekonit ja ananakset. Ja sitten tiputtelet lusikalla "juustomaista" tahnaa tuonne tänne. Voi laittaa vähemmänkin, minä tuuppasin koko satsin.
Vielä takaisin uuniin (saa olla yläosissa, sillä kaikkihan on periaatteessa jo kypsää), kunhan "cheddarmainen" osuus vähän jähmettyy ja saa väriä.
Hupskeeikkaa - uunista ulos. Rucolaa päälle (ken siitä pitää) ja eikun popsitaan.
Taivaallista!
PS: En tiedä miksi pitää tämä sanoa, mutta: mä "leikkaan" pizzan aina saksilla... heti helpompaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti