Mikä vaaleanvihreiden sinfonia!
Onko muillakin näin: Kun maaliskuu alkaa, tuntuu heti keväältä. Sieraimissa asti. Vaaleanvihreää on suorastaan pakko saada - ennenkuin horta-aika alkaa, mikä on muuten tosi lähellä jo...
Olin nähnyt jossain lehdessä hernepestoreseptin ja nimi jäi mieleen. Keksintö ei siis ole ihan oma. Mutta tietenkään en ollut ylös kirjoittanut ylös, joten tapahtui Sibelius-tekniikalla (säveltäen)...
Hernepesto
300 g pakasteherneitä (sulatettuina)
1/2 nippua korianteria
kourallinen (n. 1 dl) cashewpähkinöitä
1/2 - 1 dl öljyä (toiset herneet kuivia, toiset kosteita, joten liruttele hissukseen)
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan mehu
hyvää yrttisuolaa, pippuria (laitoin sitruunapippuria, mustapippuri toimisi myös)
Valmistus
Jutut mixeriin ja hönkä päälle. Maista mausteet ja suola: herneet saattavat olla kovinkin makeita, joten suolaa / happoa / pippuria suun mukaan.
Vinkki: jollei korianteri kuulu herkkumausteisiin, älä laita! Kokeile tuoretta basilikaa (vain vähän, sillä taipumus tehdä vallankaappaus..). Tai miksei tuoretta tilliä. Tilli on "hyvää pataa" sitruunan kanssa.
Syö dippinä tai ruoan kanssa vaikka pastakastikkeena. Minä pistin keitetyn quinoan ja avocadon kanssa salaatiksi... Ripottelin päälle vielä chilihiutaleita, jotta "kevät kunnolla potkaisee". Sekä syömähetkellä 1 tl ravintohiivaa päälle. (En halunnut sekoittaa varsinaiseen pestotahnaan, jottei happamoidu.) Pestoissa on yleensä parmesaania, ja voihan sitäkin laittaa, jollei ole vegaani... Ravintohiiva toimii vegaanilla hyvin.
Kyllä nyt potkaisiin kevät käyntiin.
Varmistin vielä isolla kulauksella aloe veraa...
Onko muillakin näin: Kun maaliskuu alkaa, tuntuu heti keväältä. Sieraimissa asti. Vaaleanvihreää on suorastaan pakko saada - ennenkuin horta-aika alkaa, mikä on muuten tosi lähellä jo...
Olin nähnyt jossain lehdessä hernepestoreseptin ja nimi jäi mieleen. Keksintö ei siis ole ihan oma. Mutta tietenkään en ollut ylös kirjoittanut ylös, joten tapahtui Sibelius-tekniikalla (säveltäen)...
Hernepesto
300 g pakasteherneitä (sulatettuina)
1/2 nippua korianteria
kourallinen (n. 1 dl) cashewpähkinöitä
1/2 - 1 dl öljyä (toiset herneet kuivia, toiset kosteita, joten liruttele hissukseen)
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan mehu
hyvää yrttisuolaa, pippuria (laitoin sitruunapippuria, mustapippuri toimisi myös)
Valmistus
Jutut mixeriin ja hönkä päälle. Maista mausteet ja suola: herneet saattavat olla kovinkin makeita, joten suolaa / happoa / pippuria suun mukaan.
Vinkki: jollei korianteri kuulu herkkumausteisiin, älä laita! Kokeile tuoretta basilikaa (vain vähän, sillä taipumus tehdä vallankaappaus..). Tai miksei tuoretta tilliä. Tilli on "hyvää pataa" sitruunan kanssa.
Syö dippinä tai ruoan kanssa vaikka pastakastikkeena. Minä pistin keitetyn quinoan ja avocadon kanssa salaatiksi... Ripottelin päälle vielä chilihiutaleita, jotta "kevät kunnolla potkaisee". Sekä syömähetkellä 1 tl ravintohiivaa päälle. (En halunnut sekoittaa varsinaiseen pestotahnaan, jottei happamoidu.) Pestoissa on yleensä parmesaania, ja voihan sitäkin laittaa, jollei ole vegaani... Ravintohiiva toimii vegaanilla hyvin.
Kyllä nyt potkaisiin kevät käyntiin.
Varmistin vielä isolla kulauksella aloe veraa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti