torstai 19. maaliskuuta 2015

70. KukkakaaliRisotto

Kukkakaali näytti olevan tarjouksessa, ja sitä koriin... Kotona pähkäilin enttententten tekiskö kukkakaalipizzaa vaiko vähän nopeampaa ruokaa. Jälkimmäinen voitti. Niin, ja se pakkomaininta: mä koetan vältellä huonoja hiilareita, joihin riisinkin lasken... Kaikella kunnioitukslla, sillä suuri osa maailman väestä elää riisillä...

Ei niinkään minkään näköistä - eihän risotto koskaan ole... Mutta NAM!


KukkakaaliRisotto

Tarvikkeet
-1 kukkakaali
-1 dl kookoslastuja
-1 dl soijahiutaleita
-1/2 dl auringonkukansiemeniä
-6 kpl herkkusieniä
-1 sipuli
-hyvää yrttisuolaa, lehtipersiljaa
 (laitoin itse myös tuoretta korianteria ja tuoretta rosmariinia -  "me likey"..)
-hyvää oliiviöljyä
Vegepekoniin mausteliemi:
-2-3 rkl soijalientä
-5-8 tippaa savuaromia (neste)
-1-2 rkl viinietikkaa
...sekoita nämä 3 valmiiksi keskenään, älä välitä jos maistuu "oudolta" itsekseen...muuttuu pian..

Valmistus

Kukkakaaliriisi:
Pilko ja aja kukkakaali mixerin pulse-toiminnolla riisin kaltaiseksi rakeeksi. Laita öljyä pannulle tai wokkipannulle ja paista kukkakaaliriisia siinä sekoitellen n. 5 min. Mausta yrttisuolalla.

Vege"pekoni" ja paahdetut siemenet
Laita puhtaalle paistinpannulle tilkka öljyä ja kuumenna. Paista siinä soija- & kookoshiutaleita ja auringonkukansiemeniä hetki. Kun paahteinen tuoksu alkaa tuntua, sekoita joukkoon vegepekonin  mausteliemi. Sekoita kunnolla, jotta liemi leviää ja levittele laakealle vadille tms. jäähtymään ja rapsakoitumaan.

Paista sipuli ja pilkotut herkkusienet kullanruskeiksi öljyssä ja mausta kevyesti suolalla.

HUOM: Vegepekoni on helposti suolaista, joten älä ylisuolaa kukkakaalia ja sipulia+herkkusieniä.

Sekoita kaikki wokkiin kukkakaaliriisin joukkoon ja tarkista maku. Lisää yrttejä, jos tarvis. Jos pidät hieman makeahkosta, lisää hieman agavesiirappia (tai muuta makeuttajaa).

Ja se o´ siin´!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti