torstai 8. syyskuuta 2016

Napostelua: Maaritin hummusta sun muuta

Tiedetään, tiedetään: napostelu ei ole paras lautasmalli... vaan parasta on syödä kunnon aterioita useampi päivässä, jottei tarvis napostella.

Eilen oli joogasalini lopettajaiskirppis. Tein tarjolle naposteltavaa. Ja huomio: kyllä vielä syyskuussakin voi hortata eli villiyrtteillä! Niin pitkään kun on vihreää (jollei siirry jäkälään)...

Ja huomio kaksi: Rohkenenko edes sanoa... Minä en pidä perinteisestä hummuksesta. Eikä tyttäreni. Don´t know why? Siinä on jokin, mikä ei istu suuhun, joten meillä ei sitä tehdä. MUTTA kikherneistä tykätään sitten valtavasti. Joten olen säätänyt omia "hummuksia" vaikka millä tavalla. Esim. tillihummus. Eilen vähän muuta makumaailmaa... (Olen muuten tehnyt "hummusta" pakasteherneistäkin - niistäkin tykkään.)


Snacksejä. Hillosilmällä. No ei vaiteskaan: villiyrttihakkelusta ja vadelmavinegretteä..
(... hummuksen päällä siis.)



Hortahakkelus

-  3 dl pilkottuja villiyrttejä
Tässä: vuohenputkea, voikukkaa, maksaruohoa,
poimulehteä, suolaheinää ja siankärsämöä.

Kerää puhtaalta paikalta. Huuhtele kylmällä ja hakkaa pieniksi.
Käytä pyöreälehtistä voikukkaa ja poista lehtiruoti.
Poista muistakin kovat, tikkumaiset varret ja käytä vain lehdet.

**Ja tätä alkuperäistä reseptiä en ole itse keksinyt, mutta vadelmavinegreten kyllä. :)



Vadelmavinaegrette

-1 dl pilkottuja/hakattuja vadelmia (tähän vuodenaikaan käytin jo pakastettuja).
- 3 rkl punaviinietikkaa
-1/2 dl hyvää öljyä
-suolaa, makeutusta (tässä agavesiirappia)

Sekoita huolella hetken aikaa, jotta öljy ja viinietikka emulgoituu (l. sakenee).
Maista suola ja makeus oman suun mukaiseksi.
Saa olla vähän kirpakkaa. Sopii villiyrtteihin.

 **Vinaegrettea olen tehnyt esim. metsämansikoista. Voisin ajatella myös viinimarjoja ja tuolloin laittaisin enemmän makeutta... Ja tähän vuodenaikaan voi kokeilla pistää puolukkaa.

Maaritin Hummus
1 prk kikherneitä (huuhdo, valuta)
1 rkl (reilu) tahinia (=seesamisiementahnaa)
2 valkosipulin kynttä
1 rkl inkivääriraastetta
2 rkl sweetchili-kastiketta
½  limen kuori hienona raasteena
½ limen mehu
2-3 rkl agavesiirappia (tai muuta makeutta)
suolaa
-pilkottua tuoretta minttua (voi jättää poiskin / korvata basilikalla, korianterilla…)


Laita ainekset mixeriin ja jauha hienoksi. Maista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti