lauantai 16. toukokuuta 2015

74. Tomaattinen Nokkosmuhennos

Reseptiä en ole keksinyt itse, mutta kokeilin eka kertaa. Teen toistekin. Älyttömän hyvää. Alkuperäisen reseptin olen nähnyt jossain Sami Tallbergin kirjassa/blogissa/kirjoituksessa. En muista missä, joten en voi linkata. Määrät siis minun säveliäni...


Kuvassa ei niin minkään näköistä, mutta HUH MITÄ HERKKUA... Tässä moni italiaanoravintola kalpenee rinnalla!
Olen italiaisen keittiön ja esim. valkosipulissa haudutetun pinaatin ystävä
Tämä meni kirkkaasti tuon suosikin ohi...

Tomaattinen Nokkosmuhennos 

3 dl nokkosia
1 sipuli
3 tomaattia
1/2 - 1 dl öljyä
1 valkosipulin kynsi
ripaus hyvää suolaa & mustapippuria

Valmistus:
Napsi paksuimmat, kovat nokkosenvarret pois. Hennoimmat varret voi jäädä. Kuullota pilkottu sipuli öljyssä, kunnes hieman pehmenee. Lisää nokkoset sekaan (huuhdo niitä ensin vähän ja ravistele vesi pois, ettei öljy räiskähdä.) Lisää pilkottu / puserrettu / raastettu valkosipuli. Anna hautua hetki ja sekoittele hieman, että nokkoset "antautuvat". Lisää pilkotut tomaatit, suola sekä mustapippuri. Anna  vielä muhia pikkuhetki, että tomaatti kypsenee. Valmis.

Luonnossa löytyy juuri nyt kaikkea mahtavaa. Eivät ole vielä kasvaneet liiaan suuriksi ja ns. puumaisiksi...
Kaikki tuo pöpeliköstä - paitsi yksi... Hoksaatko mikä?
Sitä piti sipaista tuubista sormiin, koska kerään aina nokkosetkin paljain käsin. 

Syö sellaisenaan tai muun lisukkeena.

PS: Tämä on ruoka, johon voi mainiosti käyttää tomaatit, jotka alkavat olla "parasta ennen"... Ja tiesithän, että tomaatit säilytetään huoneen lämmössä. Maku paranee!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti