Nyt juoksujalkaa hortamaan.. Esim. nokkossesonki alkaa olla parhaimmillaan, kun ovat vielä pieniä ja notkeita ja voi käyttää varsineen. Eikä kukinta ole vielä lähelläkään...
Vegaanin Nokkospesto
Tarvikkeet:
1 l nokkosia
1 dl hyvää oliiviöljyä
*1 dl cashewpähkinöitä
*1/2 dl ravintohiivaa
*1-2 rkl kuivattuja valkosipulisiivuja (voi tuorettakin laittaa 1-2 valkosipulin kynttä)
*ripaus hyvää ja korkealaatuista (yrtti)suolaa
* yhdessä mixattuna = vegaaniparmesan.
*Ei huono muussakaan yhteydessä. Koita vaikka keitettyjen vihreiden papujen sekaan sekoitettuna!
Valmistus:
Huuhtele nokkoset ensin hyvin ja tämän jälkeen ryöppää (=kiehautat nopeasti, että pehmenee.) Ryöppäys ei välttämätön, mutta mielestäni maku pehmenee kivasti. (Säästä ja jäähdytä ryöppäysvesi ja kastele sillä kukkaset. Tai pese hiukset.)
Sen jälkeen kaikki aineet mixeriin ja sur-rur tahnaksi. Öljyn määrällä voit säädellä kuinka notkeaa tai tanakkaa haluat. Tahna puhtaaseen - PUHTAASEEN - kannelliseen lasipurkkiin. Liruta vielä päälle öljyä ns. aromilukoksi. Säilyy jääkaapissa reilun viikon, mutta eihän se säily, koska on niin hyvää..
...ihan minkä kanssa tahansa: kastikkeena, salaatin päälle, leipästen päälle... ja söin itse juuri suoraan lusikalla sellaisenaan. Aaahh!
HUOM! Nokkoset ovat ihania ja ilmaisia raaka-aineita muihinkin (pannari, keitto, muhennos...). Mutta ole tarkkana, ettet kerää teiden varsilta, heppatalleilta tai lannoitetuilta pelloilta / maisemista... Ainoastaan puhtailta paikoilta!
Vegaanin Nokkospesto
Tarvikkeet:
1 l nokkosia
1 dl hyvää oliiviöljyä
*1 dl cashewpähkinöitä
*1/2 dl ravintohiivaa
*1-2 rkl kuivattuja valkosipulisiivuja (voi tuorettakin laittaa 1-2 valkosipulin kynttä)
*ripaus hyvää ja korkealaatuista (yrtti)suolaa
* yhdessä mixattuna = vegaaniparmesan.
*Ei huono muussakaan yhteydessä. Koita vaikka keitettyjen vihreiden papujen sekaan sekoitettuna!
Valmistus:
Huuhtele nokkoset ensin hyvin ja tämän jälkeen ryöppää (=kiehautat nopeasti, että pehmenee.) Ryöppäys ei välttämätön, mutta mielestäni maku pehmenee kivasti. (Säästä ja jäähdytä ryöppäysvesi ja kastele sillä kukkaset. Tai pese hiukset.)
Sen jälkeen kaikki aineet mixeriin ja sur-rur tahnaksi. Öljyn määrällä voit säädellä kuinka notkeaa tai tanakkaa haluat. Tahna puhtaaseen - PUHTAASEEN - kannelliseen lasipurkkiin. Liruta vielä päälle öljyä ns. aromilukoksi. Säilyy jääkaapissa reilun viikon, mutta eihän se säily, koska on niin hyvää..
...ihan minkä kanssa tahansa: kastikkeena, salaatin päälle, leipästen päälle... ja söin itse juuri suoraan lusikalla sellaisenaan. Aaahh!
![]() |
Samalla kun niitä nokkosia metsästää, saattaa pussiin (pidä useita pusseja mukana ja kerää erikseen) tarttua muutakin hortaa. Tässä voikukannuppuka (tulee kapriksia) sekä vuohenputkea (tulee salaattia)... |
HUOM! Nokkoset ovat ihania ja ilmaisia raaka-aineita muihinkin (pannari, keitto, muhennos...). Mutta ole tarkkana, ettet kerää teiden varsilta, heppatalleilta tai lannoitetuilta pelloilta / maisemista... Ainoastaan puhtailta paikoilta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti