Voi että, mitä herkkuja takapihojen pöpeliköissä... Horsmaparsaa olen tehnyt muutamallakin ohjeella. Viime kesän suosikki oli ölhy-appelsiiniraasteessa glaseerattu versio. Tämä kokeilu (luin jostain) vei voiton tuosta viime kesän suosikista...
Tarvikkeet
nyrkkinippu nuoria horsmanvarsia
1 valkosipulin kynsi
1/2 pientä punaista chilä
2 tl tuoretta inkivääriraastetta
1/2 dl öljyä
1 rkl voikukkahunajaa (tai muuta makeutta)
Valmistus
Kerää n. 20 cm mittaisia parsanversoja ns. nyrkkinipullinen (1 paistinpannullinen). Tällä kertaa katkoin ne lehtitöyhtöt päistä pois, jotta olisi vielä enemmän parsan näköistä. Lehtitöyhtöt ovat kyllä ihan syötäviä nekin...
Öljy paistinpannulle kuumenemaan ja kaikki mausteet kyytiin antamaan öljylle maku. Horsmaparsat pannulle ja pieni hetki sekoittelua. Riittää, kun vähän kuumenevat, ei tarvitse paistaa "kumimaisiksi". Lopussa pieni makeus vielä kyytin (ei välttämätön, mutta pieni makeus taittaa kivasti chilin kirpeyttä).
Pannu pois liedeltä ja pieni jäähdyttely (ja öljyn maku imeytyy). Nam.
HorsmaParsa
chili-valkosipuli-inkiväärihunnullaTarvikkeet
nyrkkinippu nuoria horsmanvarsia
1 valkosipulin kynsi
1/2 pientä punaista chilä
2 tl tuoretta inkivääriraastetta
1/2 dl öljyä
1 rkl voikukkahunajaa (tai muuta makeutta)
Valmistus
Kerää n. 20 cm mittaisia parsanversoja ns. nyrkkinipullinen (1 paistinpannullinen). Tällä kertaa katkoin ne lehtitöyhtöt päistä pois, jotta olisi vielä enemmän parsan näköistä. Lehtitöyhtöt ovat kyllä ihan syötäviä nekin...
Öljy paistinpannulle kuumenemaan ja kaikki mausteet kyytiin antamaan öljylle maku. Horsmaparsat pannulle ja pieni hetki sekoittelua. Riittää, kun vähän kuumenevat, ei tarvitse paistaa "kumimaisiksi". Lopussa pieni makeus vielä kyytin (ei välttämätön, mutta pieni makeus taittaa kivasti chilin kirpeyttä).
Pannu pois liedeltä ja pieni jäähdyttely (ja öljyn maku imeytyy). Nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti