Vegaanin munaton munakas - vai pitäskö sanoa kikhernelettu (ei kuulosta yhtään niin hauskalta)...
Voi muuten tehdä pehmeästä tofustakin, ilman mitään jauhoja... pannulle ja mustaa suolaa päälle. Tulee sellainen kokkelimainen tapaus..
1,5 dl kikhernejauhoa
0,5 dl kvinoajauhoa (voi jättää poiskin)
2 tl psylliumjauhetta (voi jättää poiskin)
1,5 dl vettä
1 mustaa suolaa
2 rkl öljyä paistamiseen
Valmistus
Laita jauhot veteen turpoaaan muutamaksi minuutiksi. Psylliumia saa jo joka kaupasta, mutta kikherne- ja kvinoajauhoa voi kysellä vaikka Vegekaupasta tai terveysruokakauppa Appelsiinista, jos on Lpr seudulla. Sama koskee Kala Namak eli mustaa suolaa.. (Ei ole maksettu mainos.)
Turpoamista autaa, jos vähän vatkaat vispilällä.
Jauha sillä aikaa musta suola (1-2 tl, lisää pikkuhiljaa, ettei tule liian suolaista) morttelissa. Jollei morttelia niin kääri vaikka pyyhkeen sisään ja anna kyytiä tasaisella pullonpohjalla / pikkukattilan pohjalla...
Musta suola on rikkipitoista ja tuoksuu sekä maistuu rikille eli paistokseen tulee sellainen kananmunamainen tuoksu & maku. Jollei tätä halua, niin tavallista suolaa tilalle.
Lämmitä öljy ja paista "munakas" lettu molemmin puolin. Ihan kuin lettua paistaisit. Lisäsin itse vielä nokkos-tomaattimuhennosta munakkaan täytteeksi.
Hyvää kuin mikä. Ja täyttää. Kyllä tällä pärjää seuraavaan saakka...
Voi muuten tehdä pehmeästä tofustakin, ilman mitään jauhoja... pannulle ja mustaa suolaa päälle. Tulee sellainen kokkelimainen tapaus..
Nam mikä munakas. Täytteenä on nokkos-tomaattimuhennosta. Hortaa-hortaa.. |
VegaaniMunakas
Tarvikkeet1,5 dl kikhernejauhoa
0,5 dl kvinoajauhoa (voi jättää poiskin)
2 tl psylliumjauhetta (voi jättää poiskin)
1,5 dl vettä
1 mustaa suolaa
2 rkl öljyä paistamiseen
Valmistus
Laita jauhot veteen turpoaaan muutamaksi minuutiksi. Psylliumia saa jo joka kaupasta, mutta kikherne- ja kvinoajauhoa voi kysellä vaikka Vegekaupasta tai terveysruokakauppa Appelsiinista, jos on Lpr seudulla. Sama koskee Kala Namak eli mustaa suolaa.. (Ei ole maksettu mainos.)
Turpoamista autaa, jos vähän vatkaat vispilällä.
Jauha sillä aikaa musta suola (1-2 tl, lisää pikkuhiljaa, ettei tule liian suolaista) morttelissa. Jollei morttelia niin kääri vaikka pyyhkeen sisään ja anna kyytiä tasaisella pullonpohjalla / pikkukattilan pohjalla...
Musta suola on rikkipitoista ja tuoksuu sekä maistuu rikille eli paistokseen tulee sellainen kananmunamainen tuoksu & maku. Jollei tätä halua, niin tavallista suolaa tilalle.
Lämmitä öljy ja paista "munakas" lettu molemmin puolin. Ihan kuin lettua paistaisit. Lisäsin itse vielä nokkos-tomaattimuhennosta munakkaan täytteeksi.
Hyvää kuin mikä. Ja täyttää. Kyllä tällä pärjää seuraavaan saakka...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti