keskiviikko 20. toukokuuta 2015

78. Kesäkeitto - uudella tavalla

Kesäkeitto, tuo klassikko. Ja niin monen inhokkia - maitoon keitetyt keitot siis.. Mutta tätäpä kannattaa koettaa, varsinkin jos on thaikkuruuan ja/tai hortan ystävä... Eikähän tässä maitoa edes ole.





Kesäkeitto
hortalla & thaikkusäkeellä

Tarvikkeet
1/2 litraa puhtaita vuohenputkia
(pari desiä nokkosia)
3 porkkanaa
2 dl vihreitä (pakaste) herneitä
3 dl vihreitä (pakaste) papuja
1 kevätsipuli (tai pikkupätkä purjoa)
1 paketti pehmeää tofua
Mausteet:
1/2 punainen chili
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1/2 - 1 dl soijalientä (maista josko kaipaat myös ripauksen hyvää suolaa)

Liemi:
1/2 dl vettä
3 dl soijamaitoa
2-3 rkl kvinoajauhoa
(2 rkl psylliumjauhoa - lue lopussa, kuka jättää ehkä pois)

Valmistus:
Laita vesi kiehumaan ja lisää ohuiksi lanteiksi lisätyt porkkanat, herneet sekä pavut. Keitä 5 min, jotta ovat pehmeitä. Lisää esim. saksilla pieneksi silputut vuohenputket sekä sipuli ja mausteet. Lisää myös soijamaito, johon olet sekoittanut kvinoajauhon. Keitä vielä n. 5 min. Lisää pilkottu pehmeä tofu.

Lisää myös pieneen vesitilkkaan sekoitettu psyllium, jos haluat keitosta todella sakeaa. Minä pidän sakeasta (ja psyllium on hyvää kuitua) MUTTA psylliumin kanssa tulee todella liisteriä & kutumaista, joka saattaa "öllöttää" heikompiluontoisia...

Keiton vahvuutta voi tietty säätää laittamalla enemmän chiliä - inkivääriä - valkosipulia. Vielä enemmän Thaimaa-suuntaan...

Tästä oikein näkee kuinka sakeasta keitosta minä pidän. Ihan kutumaista, ei oikeastaan keittoa lainkaan...


Ja kyllä maistuu. Jo 2 lautasellista hörpätty, kolmatta ei taida masuun mahtua...

"Suu söis vielä,
vaan ei kanna heikot polvet..."





1 kommentti: