torstai 26. helmikuuta 2015

67. Linssipihvit ja tomaatti-avocadokastike

Pieni "välitunti" muusta puuhasta ja olen oitis kauhan varressa kiinni. Belugalinssipussin jämä kaapissa, juuri sen verran, ettei ihan hutuksi riitä. Joten päätinkin tehdä "mixed grill" ja sekoittaa kolmea linssiä pihveiksi.
Tomaatteja ja avocadoja on iso kippo, juuri siinä kynnyksellä "parasta ennen päiväystä". Tomaatit söpön ryppypintaisia - silloin ne ovat muuten parhaimmillaan. Siloposkiset ovat vielä tulovaiheessa...




Linssipihvit ja (semituore) tomaatti-avocadokastike

Tarvikkeet



Pihvit:
1 dl punaisia linssejä
1 dl vihreitä linssejä
1 dl mustia eli beluga linssejä
2 dl kikhernejauhoa
1/2 dl psylliumjauhoa
2 rkl pellavansiemeniä
3 dl auringonkukansiemeniä
5 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
-keittovaiheen mausteet: 1 tl pippuria, 2 tl chilijauhetta, 2 tl kurkumaa, 1 valkosipulinkynsi, 2 laakerinlehteä, 1 tl hyvää suolaa
-paistovaiheessa: seesaminsiemeniä, jossa pyörittelet pihvit



Kastike
-3 tomaattia
-2 avocadoa
-paistovaiheessa pannulle jäävät öljy + seesaminsiemenet
-1/2 sitruunan mehu
-hyvälaatuista suolaa (maista määrä)

Valmistus:

Pihvit:
Keitä linssit ja keittovaiheen mausteet (n. 20-30 min). Anna veden kiehua / haihtua mahdollisimman vähiin, eli lisää pikkuhiljaa keittovaiheessa, mutta siten että lopussa on "huttumaista". (Jollet osaa, niin valuta kypsät lävikön läpi.). Laita linssit ja kikhernejauho sekä aurinkotomaatit mixeriin ja mixaa tahnaksi. Ota pottiin / astiaan / takaisin keittokattilaan ja sekoita massaan psyllium, pellavansiemenet sekä auringonkukansiemenet vaikka haarukalla. Tarkista vähän suolaa (+muuta makua), lisää mausteita, jos tarvis. Esim. yrttejä (laitoin itse rosmariinia sekä minttua). Anna seisoa hetki niin tömäköityy.

Laita pannulle REILUSTI öljyä. Ota tahnasta n. pikkunyrkillinen tahnaa, pyöritä palloksi, taputa pihviksi ja pyörittele lautaselle laitetuissa seesaminsiemenissä. Paista kullanruskeiksi molemmin puolin. Käännä varoen. Paistetut lautaselle jäähtymään, jämäköityvät vielä hieman, kun jäähtyvät.

SÄÄSTÄ pannulle jäävä öljy (sitä pitää varmasti lisätä paistovaiheessa kaiken aikaa) sekä kyydistä pudonneet seesaminsiemenet. Anna hieman jäähtyä ja laita ne kastikkeeseen.




Kastike:
Tomaatit, avocadot ja pannulle jääneet öljy + siemenet mixeriin. Mixaa kastikkeeksi. Tulee hauskasti hieman "beurre blanc"in (=voikastike) näköistä. Mutta niin paljon parempaa ja terveellisempää. Purista kastikkeesen oman suun makuinen määrä sitruunaa. Saa olla raikasta ja kirpakkaa, jotta taittaa pihvien makua oikeaan suuntaan. 

Nam! Hyvää piti tehdä - priimaa pukkaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti