torstai 26. helmikuuta 2015

66. Salaatit: TofurellaCaprese // NuggettiSalaatti

Salaatit on niin mahtavaa ruokaa. Mä tapaan aina sanoa, että ei kukaan kasvissyöjä (vegaani) pelkillä salaatilehdillä elä. Kyllä sitä pitää syödä kunnon ruokaa. No, salaatteihin voi tuupata kyytiin melkein mitä vain. Tyyliin "kaikki jämät", ja siitä se sitten lähtee. Tässä kaksi versiota. En nyt mene niinkään salaattipohjaan, sen kaikki lie hoksaa tehdä siitä, mitä talossa on. Enemmänkin pointtina nuo muut kyytitarvikkeet...

Tässä on pohjana pinaatinlehtiä basilikan sijaan (ei ollut basilikaa, olisin laittanut sitäkin).
Päällä struunamelissaa (sitruuna ja tomaatti on toisinaan oiva yhdistelmä..)


Tofurella Caprese (vrt. mozzarella caprese)

Tarvikkeet
-pehmeää tofua
-pesto arrabiata
(vegaanista ja vähän tulisempaa kuin normitomaattipesto)
-mustapippuria
-tummaa balsamicoa
-tomaatteja

salaattipohja; joko vain tomaattia ja basilikaa tai vähän "sekemetelimenetelmällä" kuten tässä kuvassa...

Valmistus:
Sekoita pehmeään tofuun tomaattipestoa ja anna vähän aikaa marinoitua. Pilkoin tuossa kohtaa sekaan myös aurinkokuivattuja tomaatteja. Oi että tykkään niistä. Öljyä ei ehkä tarvita enää erikseen, sillä pestossa / aurinkotomaateissa on. (Jos arrabiata liian tulista ja/tai ei ole vegaani, voi käyttää normi-tomaattipestoa, mutta siinä on parmesaania eli juustoa ja juoksutetta).

Laita tomaatit (ja salaatti / basilika) kauniisti lautaselle ja asettele lusikalla pehmeää pestoa tuonne tänne (tuotahan ei voi leikata kuten mozzarellaa viipaleiksi). Liruttele tummaa balsamicoa ja rouhaise mustapippuria. Buono Appetito!


Salaattipohjassa on jos jonkilaista vihreää salaattia ja paljon avocadoa.
Oli myös erivärisiä tomaatteja (negrojakin). Ja nugetit + yrttejä... Sellaisia juttuja, mistä oma suu tykkää.
...ja noita spelttipopseja.

NugettiSalaatti

Syntyi, kun sunnuntaina intouduin tekemään soijanugetteja ihan liian kanssa. Olivat sopivasti marinoituneita, joten jälkipilkoin ja pistin salaattiin... PS: mä muuten laitoin tähän salaattiin "muroja" päälle. En juurikaan syö viljatuotteita, mutta olin ostanut tyttärelle luomu-spelttipopseja (vrt. riisimurot). Niitä nykäisin rapsakkuuden lisäämiseksi, kun en mukamastes jaksanut paahtaa kurpitsansiemeniä... Pidän siitä, kun ruoka sisältää erilaisia makuja ja suuntuntumia. Pysyy paletti virkeänä.

Tarvikkeet
-soijanugetteja (mieluusti yön yli seisoneita), ks tästä...
-oman maun / tyylin mukainen salaattipohja
Kastike:
-laitoin pelkkää tummaa balsamicoa (cause I love it), mutta jokainen tehköön tyylisensä. Ja jos nugetit ovat kovin maustuneita, ei ehkä kovin vahvaa salaattikastiketta tarvita: menee makupaletti sekaisin. Vaikka liru hyvää oliiviöljyä...
Valmistus:
Heleppoo ku heinän teko. Laita salaatti kippoon, pilko nugetit pinnalle. Liruttele kastiketta, jos laitat.
It´s done!



1 kommentti: