keskiviikko 18. helmikuuta 2015

65. Terveelliset Snickers-pallot

Superpalloja. Ihan vahingossa. Olin näes tekemässä Suklaasormia (anatomialäksyjen oheen sopiva snacks...sormet..), mutta huomasin, ettei taateleita ollutkaan enää jääkaapissa (tuoreet säilytetään siellä!).

Sitähän piti soveltaa reseptiä uuteen suuntaan. Eikä mennyt kyllä huonompaan. Jauzaaaaaa! Voimia on taas, kun pienessä pitäjässä... Eikä ole yhtään sokeria.



Ainekset:

Melkein samat kuin suklaasormissa, mutta

-taatelit pois -> tilalle 1 dl maapähkinävoita
(pikkukiireessä käytin valmista, mutta ehtoisampi emäntä paahtaa itse maapähkinät...)

-kookoksen ja kurpitsansiementen suhde toisinpäin: paljon siemeniä vähemmän kookosta
(kurpitsansiemenissä mm. paljon magnesiumia - tekee hyvää kaikelle, varsinkin sydämelle!)

-pallotahnaan lirautus sulatettua kaakaovoita, jotta saa jollain tapaa palleroita näperrettyä
(ei ole ihan niin tahmataikinaa, koska taateleita ei ole, mutta pientä sorminäppäryyttä ja onnistuu kyllä)

-vaihdoin kookossokerin agavesiirappiin (mutta kookossokeri / stevia toimii molemmat)


Valmistus:
Tahnan mixaus ja palleroiden piperrys. Pallot hetkeksi pakkaseen, jotta pinta kylmettyy kunnolla... (tai minkä muotoisia nyt tekeekin: voihan tahnan taputella lättänäksi, ja leikkailee sitten kylmänä patukoita) **

Tällä välin tee päällyssuklaa. Edelleenkin ihan suklaasormien reseptiikkaa noudatellen.

Kun pallerot (patukat) ovat pinnasta kunnolla kylmiä, ota ne pakkasesta. Sitten tiputtelet muutaman pallon kerralllaan päällyssuklaaseen, ja nostelet haarukalla pois. **Kun pinta on kylmä, jähmettyy raakasulklaa pinnoite ja tarttuu pintaan heti.

Pallerot takaisin silkonimuottiin (tai leivinpaperille tms.) ja hetkeksi vielä kylmään tekeytymään.
Siitä sitten napsimaan. Säilytetään kylmässä - jos jää mitä säilyttää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti