maanantai 18. elokuuta 2014

10. PerunaSipsit (uunissa)

Tää on hei ihan kymppi!

Tämän helpompaa ja tämän simppelimpiä raaka-aineita ei olekaan.  Less is more!
Voi syödä sellaisenaan, muun lisukkeena, tai miksei vaikka tv-naposteluna, kuten meillä joskus menee...

PerunaSipsit



-perunoita
-öljyä
-(yrtti)suolaa

(-mausteita, ei edes kaipaa, mutta itse laitan: paprikajauhetta / mustapippuria / currya / kurkumaa /.. siis joitain näistä, ei kaikkia kerrallaan. Kanelijauhekin on aika jänskä... kokeilemalla löytyy suosikki.)


Perunat leikataan pitkittäin siivuiksi (paksuus sellainen puolisenttiä). Siivut astiaan ja öljyä ja suolaa päälle ja pyörittely.



Pellille riviin järjesty! Maustetta päälle. Tässä paahdettua paprikajauhetta sekä mustapippura (aika jyty tuo mun mylly).



Uuniin: 250 astetta ja noin 15-20 min. Tietysti uunista riiippuen. (Voi pistää grillivastuksillekin.) Seuraa pintaa, siitä näkee. Kypsiä, kun ruskeita sieltä täältä.

Ja lautaselle. Voihan sitä laittaa jotain dippiäkin. Tehdä kermaviilistä / jugurtista... tai kuten tässä ihan pelkkää sweet chiliä. A vot!

Miten mulla tulee aina perunoita pestessä mieleen yksi lapsuuden loru:

"Peruna on pyöreä,
peruna on soikea,
peruna on ruoka ihan oikea.
Perunan kun suuhun vie,
siitä alkaa pitkä tie,
vatsassa sen paras paikka eikös lie.
Hei, hei peruna!"

Kuriositeettina tuli mieleen toinenkin juttu, jolla ei mitään tekemistä reseptin kanssa. Minä kerään pippurimyllyjä (tiedoksi vaan, jos joutilas kulmissasi roikkuu...) On niitä lähemmäs sata. Tässä muutama:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti