sunnuntai 10. elokuuta 2014

3. Toisenlainen Fetasalaatti

Monissa ruokablogeissa on hurjasti "jorinoita" ja useissa resepti sekaan sekavasti tiputeltuna. Koetan kirjoittaa reseptini ensin, ja jorinat loppuun.



Pirtsakka fetasalaatti vähän uudella tavalla.

FETASALAATTI hieman toisella tavalla

-paketti fetaa (tai salaattijuustoa) + purkki raejuustoa
VEGAANI laittaa pehmeää tofua johon sekoitettu 2 rkl ravintohiivaa
-5 porkkanaa
-2 tankoa selleriä
-nippu pehtoorin salaattia / tammenlehvää / tai muuta pienilehtistä salaatta
-2 sitruunaa
-yrttisuolaa, oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa
-steviaa (tai muuta käyttämääsi makeutusta)

Aloita kastikkeesta: purista sitruunoista mehut, lisää mehuun n. 6-8 tippaa steviaa, aika reilusti yrttisuolaa ja pari ruokalusikkaa öljyä sekä pari ruokalusikkaa omenaviinietikkaa. Maista. Kastike saa olla makean suolaista ja "takamakuna" aika kirpakkaa.

Tee salaatti: Raasta porkkanat, ja pilko sellerinvarret ohuen ohuiksi siivuiksi. Kaada kastike joukkoon ja anna marinoitua ja maustua muutama minuutti. Voi vähän sekoitella. Lisää pienilehtinen salaatti. Toki tuon voi korvata ja laittaa vaikka amerikansalaattia ohueksi pilkottuna, mutta pienilehtinen on parasta. Rucola saattaa olla vähän turhan ärhäkkää tähän.

Sekoittele hetki. Sen jälkeen muserra feta (salaattijuusto) joukkoon ja kaada myös raejuusto. Sekoita kunnolla, ja se on siinä!

JORINAT:

Tämä on hyvä iltapalasalaatti, kevyt mutta ruokaisa. Ja tottahan sen voi lounaaksikin tempaista. Saladoksen voi syödä sellaisenaan tai jos syö leipää (minä en syö jauhoa) niin leivän kera.

Olen sitä mieltä, että usein ruuanlaitossakin "Less is more". Ihan kaikenmaailman raaka-aineita ei kannata koettaa ympätä yhteen ruokalajiin. Miksi? No koska "paletti" erottaa maut parhaiten, kun raaka-aineita ei ole hurjan monia...

Asioita voi aina korvata toisella. Jollei käytä steviaa makeutukseen, voi sen korvata hunajalla, agavesiirapilla, kookossokerilla tms. Tuolloin 1-2 rkl, kannattaa lisätä maistellen. 

Raejuustoissa olen itse tykästynyt ns. cottage cheese -tyyppisen "kosteaan" raejuustoon, silloin kun tuota syön  - mikä on aika harvoin. Mielestäni Lidlistä saa parasta. Ja tällä mainoksella ei ole mitään tekemistä Hans Välimäen kanssa... :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti