perjantai 29. elokuuta 2014

23. PikaPaistos (tatteja ja lehtikaalia)

Nyt oli niin kaikkea tekeillä, että äkkinälkä yllätti ja just saman tien piti saada murkinaa... Onneksi korissa oli eilen poimittuja herkkutatteja. pöydällä pikkukannu gheeta ja jääkaapissa pussi lehtikaalia.

Paistinpannu kuumaksi, Yy-kaa-koo ja siinä se tuli. Pikaruoka.



PikaPaistos (tatteja ja lehtikaalia)

Tarvikkeet:
-2-3 herkkutattia   (keskisuuria)
-pussi lehtikaalia
-1 pilkottu sipuli
-3 rkl ghee      
(tai muuta rasvaa paistoon, ei ole pakko laittaa näin paljon, minä syön rasvaa miehekkäästi, jotta pysyy nälkä poissa ja jaksan joogata...)

Mausteet: (yrtti)suolaa, mustapippuria, currya, kurkumaa (lisäksi laitoin tuoretta sitruunatimjamia, kun sitä oli). Lisäsin aivan lopussa vielä n. 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä. Se sopii.ei välttämätön. Pulveri-inkivääriä en tähän laittaisi. Saattaa olla vähän "nenäkäs" tähän ruokaan...

Valmistus:
Lämmitä ghee. Lisää kaikki mausteet paitsi tuore yrtti. Anna mausteiden heräillä hetki, ja gheen lämmetä. Lisää pilkottu sipuli, kuullota hetki. Lisää tatit ja kuullota hetki. Lopuksi lehtikaali pestynä ja pienemmäksi revittynä (ruotia en syö). Anna lehtikaalin antautua: mennä pehmeäksi ja vähän kasaan.

Simsalabim ja Valmis.
Ja hyvää ... itseasiassa mikä tahansa gheessä paistettu on hyvää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti