tiistai 19. elokuuta 2014

13. Omatekemä Riisifrutti (kukkakaalista tai raejuustosta)

Whaaaaat ja mitä ihmettä. Riisifruttia eikä riisiä lähimmaillakaan. Ensin kukkakaalista... Kyllä!

En ole niinkään suuri jälkiruokien ystävä, mutta nyt teki mieli jotain makeaa. Sattui sopivasti olemaan kaapissa kukkakaali, jonka aika tullut. Pidän kukkakaaliriisistä enkä nykyään edes syö valkoista riisiä (lasken tuon kategoriaan huonot jauhot) usein, vaikka se suuren maailman pääraaka-aine onkin. Arvo sille.

Vaikkei pitäisi kukkakaalista (C-vitamiinia!) ei tuo maistu tässä kukkakaalille (sanonko suomeksi: pierulle)... Kannattaa kokeilla! Sävelsin tämän eka version tällä seisomalla. Kakkosversiota olen tehnyt jo pitkään, sitä en ole keksinyt itse. Mistä lie bongasin.




1. KukkakaaliRiisiFrutti

Tarvikkeet:
-1/2 kukkakaali
-3-4 dl turkkilaista jugurttia   (tai jos vegaani, niin soijajugurttia)
-kookossokeria
-kanelia
-marjoja     (laitoin mustikoita ja punaisia viinimarjoja, mutta mikä tahansa käy. Myös hedelmät.)

Valmistus eli kukkakaaliriisi, mutta nyt makeana ja ilman öljyä:

Pilko kukkakaali pieneksi. Joko veitsellä tai kuten minä tein: ajoin mixerillä "pulse"-toiminnolla rakeiseksi. Ei aivan atomeiksi asti. Laita rae kuivalle pannulle, ja kypsennä sitä kaiken aikaa sekoittaen 4-5 min. Sekoittele, ettei ala paistua/paahtua ruskeaksi. Se ei ole tarkoitus, vaan kypsennys.



Lisää kookossokeri (2 rkl) ja sekoita, ja saman tien pois levyltä. Kookossokeri palaa älyttömän helposti. Kunnolla kanelia (1-2 tl) joukkoon, sekoita ja jäähdytä.



Sekoita jäähtynyt kukkakaalipaistos sekä jugurtti ja marjat (tai hedelmät). Tarkista makeus. Saahan tuo makeaa olla. Ja sitten nauttimaan... Jälkkärinä / välipalana / iltapalana...

Karamellin ruskea kaneli-kukkakaaliriisi + jugurtti

Tarkista makeus. Lisäsin steviaa kätevästä pipettipullostani.

Marjat kyytiin ja sekoitus.


2. RaejuustoRiisifrutti

Tarvikkeet ja valmistus:
Raejuustoa (cottage cheese -tyyppinen paras) ja turkkilaista jugurttia. Marjoja (tai hedelmäpaloja). Makeutta (hunaja, agave, stevia, kookossokeri...). Sekaisin ja siinä. Tosi hyvää. Ja on tämä hyvä proteiinipommi vaikka koululaisen välipalaksi.. Ainakin meillä tykätään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti