torstai 28. elokuuta 2014

21. Herkku (tatti) Carbonara

Sesonki on kuumimmillaan. Siellä ne odottaa metsissä. Tatit ja sienet.

Pyrähdin happihyppelyn metsään - ja palasin kori täynnä. Herkkutatteja. Jokunen kanttarelli. Ja ihania, pieniä, juuri nousseita lampaankääpiä. Nuo ovat suurina ja paistettuina kuin pihvejä. Nyt kaappasin "poikaset" etanoilta turvaan. Sori vaan etanat...



Tatti-Carbonara

Tarvikkeet: 
Olen "reipas" syömään, joten tämä seuraava oli minulle 1 hengen annos. (Olisin syönyt toisenkin, jos olisi ollut...) Mutta riittää tuosta useallekin ja voihan määrät aina tuplata.

1/2 l  pilkottuja (herkku)tatteja     (laitoin myös pilkottua lampaankääpää)
1 sipuli
2 rkl ghee                                   (vegaani laittaa öljyä)
2-3 dl kookoskermaa
suolaa, mustapippuria, persiljaa   (käytin yrttisuolaa ja laitoin myös pikkunipun ruohosipulia)



Valmistus:
Anna gheen lämmetä pannulla, mausta se yrttisuolalla. Minä maustan sienet näin "altapäin". Kuullottele pilkottua sipulia hetki. Lisää pilkotut tatit (ja lampäänkääpä, jos laitat). Voit kiehutella hetken aikaa tateista irtoavaa nestettä vähemmäksi. Lisää kookoskerma ja rouhaise mustapippuria Sekoita ja anna muhia hetki. Maista mausteet (suola). Persiljasilppu lopussa päälle.


Vinkki:
Itse en syö juurikaan pastaa, joten laiton lopussa joukkoon pari päivää sitten grillaamani (sitruunamarinoidun) kesäkurpitsan pyhäinjäännökset... Zucchinista voisi myös tehdä mandoliinilla spaghettia ja tuo lopussa carbonaran joukkoon. Tai jos syö pastaa, niin keitetty pasta lopussa kastikkeen kyytiin imemään makuja.

Jollei ole vegaani, voi tehdä perinteisesti eli kuohukermasta. Tulee todella täyteläisen makuinen. Vielä lisätäyteläisyyttä antaa, jos lisää juuri ennen syömistä joukkoon yhden erotellun kananmunan keltuaisen. Näin sitä carbonaraa perinteisesti syödään... Ja tottahan ei-vegaani voi sirotella päälle vielä parmesaania, mutta itse en laittaisi, sillä sen maku saattaa ohittaa tattien ihanan aromin...

Nam. Pikaruokaa...

Menkäähän metsään!
Herkut odottaa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti