perjantai 29. elokuuta 2014

22. Coco-Nougat

Näin siinä kuulkaa käy, että juuri kun on kehunut olevansa enempi suolaisen perään (ja posket herkkutatteja täynnä), alkaakin tehdä mieli makeaa.

Näin kävi, ja muistin juuri nähneeni jonkin raakaleivoinnaisreseptin, jossa täyte jäi mieleen muhimaan. Se on kuulkaas myös sillä tavalla, että mitä sitä vatsaansa haaskaamaan turhalla täytteellä. Tekee ja syö sitä, mistä tykkää. Tämä on hyvä motto. Varsinkin meille, jotka ei tykkää täytekakun kakkuosasta, mutta päällyksestä ja väliköistä kyllä. Tunnustan: teen joskus kakkupäällystä ja välikköä, ja syön ne sellaisenaan. Julkiseksi tuli.

Vähän tällä metodilla tämäkin eteni. Päätin tehdä tuota raakakakun sisäosaa, vaikken ollut pistänyt sitä minnekään ylös. Lähti taas niin vikkelästi toteutumaan ideasta tuotteeksi, etten juuri mittaillut. Osimoilleen näin:


Päiväkahvin paikka. Ihan en malttanut tuntia odotella...vaikka olin sen kiponkin nuoleskellut...
(Tuon malttamattomuuden näkee, koska "lakki" on vielä hieman löysähkö.)

Coco-Nougat
(rawfood)

Tarvikkeet:
2 dl kookosmaitoa / -kermaa    (jäi eilisestä carbonarasta)
2 rkl raakakaakaojauhetta
pari nyrkillistä kuorellisia manteleita (n. 2 dl)
yksi nyrkillinen cashew (n. 1 dl)
(yksi vajaa nyrkillinen mulpereita, ei pakko, tulee toffeen makua)
2 rkl kookosöljyä
2 rkl erytritolia     (makeutus, mitä kotona on: stevia, agave, hunaja... maista sopiva määrä)
Lisäksi voi laittaa
2 rkl chiasiemeniä
2 rkl raakakaakaonibsejä

"Mylly pyörii jo."


Valmistus:
Kaikki (paitsi chia ja nibsit) mixeriin. Surrum-surrum: atomeiksi. Lopuksi lisätään tahnaan chiat ja nibsit jos sellaista crisp-suklaan tuntumaa haluaa. Minä (tampio, unohdin alussa, joten pistin vasta lopussa) saatan laittaa muotteihin pähkinää (tai muuta: pilkottua aprikoosia, mulperia, kookosta) ensimmäisenä muottiin. Kun tahnan sitten lisää, jää tuo mainttu mukavasti joko sisään ylläriksi tai painuu pohjalle, eli on syödessä kauniisti huipulla...
Makeutta saa olla, sillä totuushan on, että nougat on (ölli)makeaa, eikä sitä syödä paljoa.

Tahna muottiin ja "täräytys", jotta valuu pohjalle ja mahdolliset ilmakupla-yllärit katoaa pois...
...kuka sitä nyt onttoja haluaa, kun se täytteen syöminen on pääjuttu...

Tahna muotteihin ja pakastimeen. Veikkaisin, että tunnissa valmis... Odotellessa voi lipoa ne kupin reunat tarkkaan...

VINKKEJÄ:
Joulupukin kontista saattaa tupsahdella suklaakonvehtirasioita. Minä säästän aina niistä ne muotit. Teen omat raakasuklaat sun muut näihin, kuten kuvassa näkyy. Kyllähän ne ajastaan rikki menevät, mutta on hyvää kierrätystä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti