keskiviikko 20. elokuuta 2014

15. Vege-Etanat eli vale-etanat

Yksi ranskalaisen keittön klassikkoja ovat etanat. Onhan niitä tullut ravintola-uran aikana nautittua kerta ja toinenkin. Vaikkei kaikki lihansyöjätkään taida etanoihn "pystyä"... Minä pidin niistä kyllä. Nyt annan niiden näytellä poutasarviaan. Olen viritellyt (lähestulkoon) saman herkun vegenä.

Vege-Etanat

(jos öllöttää, niin kutsuttaan näitä vale-etanoita suoraan herkkusieniksi...)



-herkkusieniä
-öljyä (tai voita)
-valkosipulia murskattuna
-(yrtti)suolaa
-(tuoretta) timjamia      (laitoin tällä kertaa myös tuoretta oreganoa, mutta timjami on se juttu)

"Heleppoo ku heinän teko!"

Napsi herkkusienistä kannat pois. (Säästä kannat muuhun ruokaan. Tee vaikka sienikastike. Ruokaa ei heitetä roskiin.) Laita sienet uuniastiaan vatsa ylöspäin.



Sekoita öljy (huoneenlämmin voi), suolaa, valkosipulimurska ja silputut yrtit. Saa olla aika tanakasti maustetta. Anna öljyseoksen maustua joku minuutti. Liruttele / pyyhkäise lusikalla öljytäytettä jokaiseen sieneen. Sellainen pikkulusikan kärjellinen riittää, mutta mitä enemmän, sen maukkaampia. Tekemällä oppii...



Itse laitoin isoja herkkusieniä yhden muffinssipannullisen. Kyllä, käytän muffinssipannua.. Sienet olivat suuria. Jos oikein somia pikkusieniä, tungen muutaman kimpassa muffinssivuokaan. Niistä tulee aivan etanan näköisiäkin. Jopa yleisö hämääntyy, eikä välttämättä heti huomaa eroa. (Lihansyöjille voisi laittaa etanapannussa - hah.)

Paista uunissa: 230 astetta noin 15-20 min (aina uunista riippuen). Seuraile, kun alkaa näyttää "nuhistuneelta", alkaa olla valmista.  Pikkujäähdyttelu, ja se on siinä.

Voi napsia pikkuherkkuna sellaisenaan, alkupalana tai muun ruoan lisukkeena. Ja kun näitä tekee, kannattaa ehkä tehdä kunnon satsi. Maistuu ne seuraavana päivänäkin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti