Perjantai-illan äkkinälkä, joten tehdä tempaisin vegaanin arkisushin. Tai melkein vegaanin: agave oli loppu, joten nyt meni hunajaa...
Tämä on niin nopea, niin terveellinen (semi-raw) ja todella-todella hyvää. Aikoja sitten opin ns. japanilaisen opiskelijan arkisushin (tehdään keitetystä riisistä, majoneesista ja purkkitonnikalasta). Ja tuo toimi tässä insipiraation lähteenä.
Vegaani Arkisushi
Tarvikkeet
Norilevyjä (merilevää)
Wasabia (japanilaista piparjuuritahnaa)
1 avocado
2 dl kukkakaali"riisiä" raakana
2 dl pehmeää tofua
2 dl vege-tonnikalaa
2 rkl Soijaa
1 rkl Agavesiirappia (tai hunajaa, joka ei vegaanijuttu)
1 valkosipulin kynsi
Valmistus:
Sekoita pehmeään tofuun soija, agave (oli täällä loppu, joten pistin hunajaa) ja hienoksi raastettu/pilkottu valkosipuli. Anna tämän seoksen maustua hetki, valmista sillä aikaa kukkakaali riisi. Jauha kukkakaali mixerillä rouhemaiseksi (ei ihan jauhoksi) eli "riisiksi". Tuon voi lämmäyttää pannullakin, jotta vähän kypsyy. Itse pistelin tuosta suoraan raakana, jotta kaikki aromit tallessa.
Sekoita 2 dl kukkakaaliriisiä tofuseokseen ja lisää siihen myös vegetonnikala. Maista tietenkin, että on oman suun makuista. Tähän seokseen voi lisätä wasabiakin, mutta minä tapani (ja japanilaisen tavan mukaan) sipaisin sitä noriin.
Pilko 1 norilevy aina neljään osaan. Laita 1-2 tl täytettä norilevyn päälle, wasabia ja avocadosiivu. Siitä sitten suuhun sopivalle rullalle tai muuhun muotoon ja "ääntä päin"...
Hyvää ja helppoa. Ja pikaruokaa! Näin viikon päätteeksi.
Tämä on niin nopea, niin terveellinen (semi-raw) ja todella-todella hyvää. Aikoja sitten opin ns. japanilaisen opiskelijan arkisushin (tehdään keitetystä riisistä, majoneesista ja purkkitonnikalasta). Ja tuo toimi tässä insipiraation lähteenä.
Vegaani Arkisushi
Tarvikkeet
Norilevyjä (merilevää)
Wasabia (japanilaista piparjuuritahnaa)
1 avocado
2 dl kukkakaali"riisiä" raakana
2 dl pehmeää tofua
2 dl vege-tonnikalaa
2 rkl Soijaa
1 rkl Agavesiirappia (tai hunajaa, joka ei vegaanijuttu)
1 valkosipulin kynsi
Kuvassa ei näy avocado, muut kaikki kyllä. Tuo vegetuna on todella autenttisen oloista! Suosittelen näin lihattomana vege-lokakuun kokeiluna, vaikkei kasvissyöjä "virallisesti" olisikaan... |
Valmistus:
Sekoita pehmeään tofuun soija, agave (oli täällä loppu, joten pistin hunajaa) ja hienoksi raastettu/pilkottu valkosipuli. Anna tämän seoksen maustua hetki, valmista sillä aikaa kukkakaali riisi. Jauha kukkakaali mixerillä rouhemaiseksi (ei ihan jauhoksi) eli "riisiksi". Tuon voi lämmäyttää pannullakin, jotta vähän kypsyy. Itse pistelin tuosta suoraan raakana, jotta kaikki aromit tallessa.
Vasemmalla tofu sekoitettu lusikalla, ja siinä jo soija, hunaja ja valkosipuli. Oikealla on mukana jo kukkakaaliriisikin sekä vegetonnikala. |
Sekoita 2 dl kukkakaaliriisiä tofuseokseen ja lisää siihen myös vegetonnikala. Maista tietenkin, että on oman suun makuista. Tähän seokseen voi lisätä wasabiakin, mutta minä tapani (ja japanilaisen tavan mukaan) sipaisin sitä noriin.
Pilko 1 norilevy aina neljään osaan. Laita 1-2 tl täytettä norilevyn päälle, wasabia ja avocadosiivu. Siitä sitten suuhun sopivalle rullalle tai muuhun muotoon ja "ääntä päin"...
Hyvää ja helppoa. Ja pikaruokaa! Näin viikon päätteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti