perjantai 3. lokakuuta 2014

37. (vegaani) Cheese Cake

Vegaanin juustokakku - kakku, joka ei ole juustoa nähnytkään! Eikä myöskään uunia. Raw food siis.

On hassua, kuinka tuo käsite kakku muuttuu raakaruokailussa. Kakkuhan on perinteisesti herkkua, jota nautitaan harvoin ja ehkä ruuan päälle. Raakaruokailussa kakku on täysipainoinen ja jyty ateria. Sen voi syödä napostella aamulla, päivällä, illalla. Ihan ruokana! Mahtava juttu.

Pidettiin yksi teemahetki hyvinvoinnista, ja tehdä tempaisin tuollaisen "juustokakun".


Cheese Cake”

Raakakakku, joka ei ole juustoa nähnytkään...
on vegaani ja proteiinirikas! Voimaruokaa...


Kuvassa on se, mitä kakusta oli teemasession jälkeen jäljellä.
Ei paljoakaan - taisi maistua...

Kuvassa on myös vegaanitryffeleitä. Niissäkin on tällä kertaa mukana aloe veraa, sitä persikkanektaria, jossa aloeta. Kysele lisää, jos haluat tietää...


Pohja:
9 taatelia
2 dl manteleita / cashewpähkinöitä
1 tl vaniljajauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta
1/10 tl steviajauhetta (todella vähän!)
(tai 1 rkl agavesiirappia / hunajaa...)
ripaus himalajansuolaa

Liota manteleita/pähkinöitä muutama tunti. Jos taatelit ovat kovia, liota myös niitä. Mixaa pähkinät ja suola sekä vanilja. Lisää taatelit ja loput ainekset ja mixaa tasaisemmaksi. Painele vuokaan ja laita vuoka pakkaseen odottamaan täytteen valmistumista.

Päällys:

3 dl cashewpähkinöitä
175 g kesäkurpitsaa
1 dl kookosöljyä
¼ tl steviajauhetta
(tai 1 dl agavesiirappia / hunajaa...)
1 mitta Forver-Ultra soijavanilja-jauhetta
1 sitruuna (mehu sekä kuoriraaste)
½ dl chiasiemeniä

Liota pähkinöitä muutama tunti. Kuori kesäkurpitsa ja sulata kookosöljy. Mixaa pähkinät ja kesäkurpitsa tahnamaiseksi. Lisää sitruunamehu + kuoriraaste, kookosölhy. Mixaa. Lisää Ultra ja mixaa vielä hetki. Lisää chiasiemenet, mutta älä enää mixaa. Jätä tahna hetkeksi huoneenlämpöön, jotta siemenet turpoavat (n. 15 min). Kaada tahna kakkupohjan päälle. Laita pakastimeen 2-5 tuntia riippuen kuinka korkeareunaiseen vuokaan teet. Mitä matalampi, sen nopeammin kiinteytyy.

Ota noin tunti ennen tarjoilua pois pakastimesta. Koristele halutessasi sitruunankuorella. Itse laitoin vielä tuoretta minttuakin.



[Inspiraatio tähän kakkuun on saatu Strömsö-ohjelmasta, jossa tehtiin tämänkaltainen, mutta kuten aina, olen säätänyt reseptiä oman makupalettini suuntaan...]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti