Vegaanin juustokakku - kakku, joka ei ole juustoa nähnytkään! Eikä myöskään uunia. Raw food siis.
On hassua, kuinka tuo käsite kakku muuttuu raakaruokailussa. Kakkuhan on perinteisesti herkkua, jota nautitaan harvoin ja ehkä ruuan päälle. Raakaruokailussa kakku on täysipainoinen ja jyty ateria. Sen voi syödä napostella aamulla, päivällä, illalla. Ihan ruokana! Mahtava juttu.
Pidettiin yksi teemahetki hyvinvoinnista, ja tehdä tempaisin tuollaisen "juustokakun".
On hassua, kuinka tuo käsite kakku muuttuu raakaruokailussa. Kakkuhan on perinteisesti herkkua, jota nautitaan harvoin ja ehkä ruuan päälle. Raakaruokailussa kakku on täysipainoinen ja jyty ateria. Sen voi syödä napostella aamulla, päivällä, illalla. Ihan ruokana! Mahtava juttu.
Pidettiin yksi teemahetki hyvinvoinnista, ja tehdä tempaisin tuollaisen "juustokakun".
”Cheese Cake”
Raakakakku, joka ei
ole juustoa nähnytkään...
on vegaani ja
proteiinirikas! Voimaruokaa...
Pohja:
9 taatelia
2 dl manteleita / cashewpähkinöitä
1 tl vaniljajauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta
1/10 tl steviajauhetta (todella
vähän!)
(tai 1 rkl agavesiirappia /
hunajaa...)
ripaus himalajansuolaa
Liota manteleita/pähkinöitä muutama
tunti. Jos taatelit ovat kovia, liota myös niitä. Mixaa pähkinät
ja suola sekä vanilja. Lisää taatelit ja loput ainekset ja mixaa
tasaisemmaksi. Painele vuokaan ja laita vuoka pakkaseen odottamaan
täytteen valmistumista.
Päällys:
3 dl cashewpähkinöitä
175 g kesäkurpitsaa
1 dl kookosöljyä
¼ tl steviajauhetta
(tai 1 dl agavesiirappia /
hunajaa...)
1 mitta Forver-Ultra
soijavanilja-jauhetta
1 sitruuna (mehu sekä kuoriraaste)
½ dl chiasiemeniä
Liota pähkinöitä muutama tunti.
Kuori kesäkurpitsa ja sulata kookosöljy. Mixaa pähkinät ja
kesäkurpitsa tahnamaiseksi. Lisää sitruunamehu + kuoriraaste,
kookosölhy. Mixaa. Lisää Ultra ja mixaa vielä hetki. Lisää
chiasiemenet, mutta älä enää mixaa. Jätä tahna hetkeksi
huoneenlämpöön, jotta siemenet turpoavat (n. 15 min). Kaada tahna
kakkupohjan päälle. Laita pakastimeen 2-5 tuntia riippuen kuinka
korkeareunaiseen vuokaan teet. Mitä matalampi, sen nopeammin
kiinteytyy.
Ota noin tunti ennen tarjoilua pois
pakastimesta. Koristele halutessasi sitruunankuorella. Itse laitoin vielä tuoretta minttuakin.
[Inspiraatio tähän kakkuun on saatu
Strömsö-ohjelmasta, jossa tehtiin tämänkaltainen, mutta kuten aina, olen säätänyt reseptiä oman makupalettini suuntaan...]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti