keskiviikko 15. lokakuuta 2014

42. Palsternakka(omena-päärynä)sosekeitto

Mikä näissä sosekeitoissa oiken on, että ne on niin hysteerisen hyviä. Niinkuin tämäkin palsternakkakeitto. Ei tästä tosin hysteeriseksi tule, sillä kuulema ennen muinoin hysteriaa hoidettiin palsternakalla..

Tässä voi myös unohtaa perunan (sellaisiakin soppareseptejä on). Laitetaan vähän muuta. Simppelisti.

Palsternakka-Omena-Päärynäsosekeitto



Tarvikkeet (ei ole monimutkaiset)
pari isoa (kotimaista) palsternakkaa
pari hapahkoa (kotimaista) omenaa
1 makea päärynä
1-2 valkosipulinkynttä
hyvää suolaa, ripaus valkopippuria




Valmistus
Kuori ja pilko palsternakka ja keitä se pienessä määrässä vettä aivan pehmeäksi. Sillä aikaa kuori ja pilko omenat ja päärynä. Omenat tukevat hapokkuutta ja päärynä makeutta. Anna pilkotun omenan raakakypsyä huoneenlämmössö (se vähän ruskettuu). Kun palsternakka on kypsää, pistä kaikki mixeriin ja mixaa soseeksi. Valmis.
Vettä voi lisätä sen mukaan, kuinka sakeaa haluaa. Ja maista suola.


VINKKI: toisinaan teen tämän omenamehuun. Sitä ei keitetä, vaan lisätään omenien sijaan 1-2 dl (luomu) omenamehua mixausvaihessa. Tuolloin keitinlientä ehkä vähän pois. Hyvää on mehustakin, mutta omenista parempaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti