Tuli viikonloppuna syötyä sen verran "hevisti" (sushia eli riisiä), joten nyt teki mieli toisentyyppistä lounasta. Ruokaa täytyy syödä, ja ravitsevaa sellaista En ole syömättömyyden kannalla, oli syöty hevisti tai ei.
Kattelin, mitä kaapista löytyi. Oli (pirkkapurkki) kikherneitä. Oli ruukullinen tilliä. Ja keittiön normit vihreät vermeet... Hummuksia on varmasti "tuhat-ja-sata" eri reseptiä, mikä tahinilla, mikä milläkin höystettynä. Siitä se idea lähti:
TilliHummus
Tarvikkeet
1 prk kikherneitä
1 ruukku tilliä
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
1 kourallinen cashewpähkinöitä
n. 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
n. 1 tl yrttisuolaa (tai muuta hyvää suolaa)
n. 2 tl kookossokeria
Huuhdo kikherneet. (Jos käytät raakoja: liota yön yli ja keitä kauan, ohjeen mukaan.) Laita herneet, pähkinät ja öljy mixeriin ja mixaa tahnaksi. Lisää sitruunamehu (ja vettä, jos jää liian tanakaksi). Lisää suolaa ja sokeria pikkuhiljaa, maista aina välillä, että on oman suun tuntuista. Maku tekeytyy vielä, kun tahna seisoo. Pistä kannelliseen kippoon/purkkiin Säilyy jääkaapissa noin viikon. Jos haluat lisäsäilyvyyttä, liruta "kanneksi" öljyä, mutta tuollon maku tulee muuttumaan. Parempi syödä tuoreeltaan kuin säilytellä...
Itse en useinkaan syö leipää, joten leikkasin suuresta kesäkurpitsasta vinohkoja "leipäsiä". Sitten kuppi kuumaa juomaa ja lounastamaan.
Ps. Turha tässä on "jeesustella": kyllä sitä joskus tulee ruisleipiäkin syötyä: kun teen tyttärelle, saattaa joku sujahtaa omastakin suusta. Pidän kyllä ruisleivästä, mutta en usko sen olevan kaikkien vatsalle / suolistolle täysin sopivaa... Sen huomaa siitä, että vatsaa turvottaa...
Kattelin, mitä kaapista löytyi. Oli (pirkkapurkki) kikherneitä. Oli ruukullinen tilliä. Ja keittiön normit vihreät vermeet... Hummuksia on varmasti "tuhat-ja-sata" eri reseptiä, mikä tahinilla, mikä milläkin höystettynä. Siitä se idea lähti:
Ei siemenleipää vaan kesäkurpitsaleipäsiä. Siemeniä on tosin ripoteltu päälle: osassa seesaminsiemeniä, osassa chiasiemeniä ja osassa paahdettuja auringonkukansiemeniä.) |
TilliHummus
Tarvikkeet
1 prk kikherneitä
1 ruukku tilliä
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
1 kourallinen cashewpähkinöitä
n. 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
n. 1 tl yrttisuolaa (tai muuta hyvää suolaa)
n. 2 tl kookossokeria
Huuhdo kikherneet. (Jos käytät raakoja: liota yön yli ja keitä kauan, ohjeen mukaan.) Laita herneet, pähkinät ja öljy mixeriin ja mixaa tahnaksi. Lisää sitruunamehu (ja vettä, jos jää liian tanakaksi). Lisää suolaa ja sokeria pikkuhiljaa, maista aina välillä, että on oman suun tuntuista. Maku tekeytyy vielä, kun tahna seisoo. Pistä kannelliseen kippoon/purkkiin Säilyy jääkaapissa noin viikon. Jos haluat lisäsäilyvyyttä, liruta "kanneksi" öljyä, mutta tuollon maku tulee muuttumaan. Parempi syödä tuoreeltaan kuin säilytellä...
Itse en useinkaan syö leipää, joten leikkasin suuresta kesäkurpitsasta vinohkoja "leipäsiä". Sitten kuppi kuumaa juomaa ja lounastamaan.
Ps. Turha tässä on "jeesustella": kyllä sitä joskus tulee ruisleipiäkin syötyä: kun teen tyttärelle, saattaa joku sujahtaa omastakin suusta. Pidän kyllä ruisleivästä, mutta en usko sen olevan kaikkien vatsalle / suolistolle täysin sopivaa... Sen huomaa siitä, että vatsaa turvottaa...
Siinä on extra-tumman reissarin (tyttären suosikki) päällä Guacamolea (eli avocadotahnaa)... |
Ja tässä on ruissarin päällä basilikapesto-tahnaa, tomaattia sekä soijapaahdettuja auringonkukansiemeniä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti