Ihan liian helppoa. Syödä kaalia siis, mutta myös valmistaa tämä soppa. Mahtavan hentoa, lämmittävää syystiistain ruokaa. Ihanan vihreää.
Tosin mukaan kannattaa lisätä muutakin: olikos se kiinalaiset, jotka viisaudessaan sanoivat "Syö joka päivä jokaista väriä"...
Kolmen-kaalin-keitto
Tarvikkeet
1 suuri broccoli eli parsakaali
1 keskikokoinen kukkakaali
3-6 lehteä lehtikaalia (mitä enemmän laittaa sitä "vihreämmältä" maistuu)
1-2 valkosipulin kynttä
hyvää suolaa: käytin itse sekä himalajan suolaa että ns. savusuolaa, joka antoi sen jujun
(jollei ole savusuolaa, voisi laittaa vähän soijaa)
ripaus mustapippuria
Päälle:
soijapaahdettuja kurpitsansiemeniä tai siemen-pähkinäsekoitusta, tekotapa sama
pilkottua tuoretta lehtiselleriä sekä paprikaa
Valmistus:
Laita puolisen litraa vettä kattilaan ja putsatut (ruodit, kannat, yms. pois) pilkotut kaalit. Laita myös valkosipulin kynnet sekä suolaa ja vähän pippuria. Valkosipulia ei liikaa, jottei se varasta showta hennolta kaalilta. Keitä kypsäksi noin vartti. Tarkista, että nestettä on kaiken aikaa hieman, mutta ei tarvitse ylikellua, jotta sopasta tulee riittävän sakeaa.
Sillä aikaa kun kaalit kiehuvat, paahda kurpitsansiemenet ja pilko selleri sekä paprika. Mixaa kiehuneet kaalit liemineen soseeksi. Jollei ole mixeriä, keitä pidempään, jolloin saat keiton soseutettua käsinkin jollain "survimella". Tuolloin pilko lehtikaali jo alussa tosi pieneksi. Se ei survoudu käsin.
Vinkki:
Päälle voi laittaa myös paahdettuja leipäkuutioita, jos leipää syö.
Tai tofupaloja paistettuna tai "raakana"...
Sosekeiton kanssa eli päällä on ainankin minun suussani mukava olla jotain rapsakkaa pureskeltavaa.
Tosin mukaan kannattaa lisätä muutakin: olikos se kiinalaiset, jotka viisaudessaan sanoivat "Syö joka päivä jokaista väriä"...
Lisää kuvateksti |
Kolmen-kaalin-keitto
Tarvikkeet
1 suuri broccoli eli parsakaali
1 keskikokoinen kukkakaali
3-6 lehteä lehtikaalia (mitä enemmän laittaa sitä "vihreämmältä" maistuu)
1-2 valkosipulin kynttä
hyvää suolaa: käytin itse sekä himalajan suolaa että ns. savusuolaa, joka antoi sen jujun
(jollei ole savusuolaa, voisi laittaa vähän soijaa)
ripaus mustapippuria
Päälle:
soijapaahdettuja kurpitsansiemeniä tai siemen-pähkinäsekoitusta, tekotapa sama
pilkottua tuoretta lehtiselleriä sekä paprikaa
Valmistus:
Laita puolisen litraa vettä kattilaan ja putsatut (ruodit, kannat, yms. pois) pilkotut kaalit. Laita myös valkosipulin kynnet sekä suolaa ja vähän pippuria. Valkosipulia ei liikaa, jottei se varasta showta hennolta kaalilta. Keitä kypsäksi noin vartti. Tarkista, että nestettä on kaiken aikaa hieman, mutta ei tarvitse ylikellua, jotta sopasta tulee riittävän sakeaa.
Sillä aikaa kun kaalit kiehuvat, paahda kurpitsansiemenet ja pilko selleri sekä paprika. Mixaa kiehuneet kaalit liemineen soseeksi. Jollei ole mixeriä, keitä pidempään, jolloin saat keiton soseutettua käsinkin jollain "survimella". Tuolloin pilko lehtikaali jo alussa tosi pieneksi. Se ei survoudu käsin.
Vinkki:
Päälle voi laittaa myös paahdettuja leipäkuutioita, jos leipää syö.
Tai tofupaloja paistettuna tai "raakana"...
Sosekeiton kanssa eli päällä on ainankin minun suussani mukava olla jotain rapsakkaa pureskeltavaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti