Ei epäilystäkään, etteikö seuraavat päivät menee tatteja syödessä... lopussa selviää miksi. Eikä epäilystäkään, ettenkö olisi japanilaisen ruuan - muunkin kuin sushi - ystävä. Sukiyaki. Huoh. Tempurat. Haaah. Teriyaki-kastike. Hooh.
Kotosalla on nyt tatti-taisto ja sieni-souvinki, sillä näitä tatteja on usean illan puhteeksi. Päätin kokeilla pilkkomisen lomassa teriyaki-tatteja. Ei juurikaan itketä, jollei onnistu, sillä pääraaka-ainetta on pöytä notkollaan. Teriyaki-kastiketta saa valmiinakin kaupasta, mutta se on myös todella helppoa tehdä itse.
Teriyaki-Tatit
Tarvikkeet
300-400 g (herkku)tatteja pilkottuna (onnistunee herkkusienistäkin, jollei tatteja saatavilla)
10cm pätkä purjoa
2-3 rkl ghee (tai vegaani laittaa öljyä)
suolaa
Maaritin Teriyakikastike
2-4 rkl soiijaa (maista, sillä soijat ovat eri suolaisia. Minulla japanilaista soijaa. Suolaista.)
1-2 rkl hunajaa (vegaani laittaa agavesiirappia)
2-3 valkosipulin kynttä raastettuna/murskattuna
ripaus suolaa syventämään makua (vaikka soijaakin on)
Valmistus:
Laita ghee/rasva pannulle lämpenemään. Rasvaa ei ole pakko käyttää, sillä kyllä tateista irtoaa nesetettä kuivallakin pannulla. Minä halusin gheen voimaa... Laita tatit rasvaan muhimaan ja antautumaan. Lisää myös pesty / pilkottu purjo. Normaalisti keittäisin teriyaki-kastikkeen erillään ja liruttelisin sitä ruuan päälle (ikään kuin mausteeksi, pintamarinadiksi), mutta nyt tempaisi kaikki ainekset kerralla hetken pehmenneiden tattien keskelle ja sekoittelin siinä kasaan. Pikkuhaudutus, ja maistetaan mausteet. Saa olla suolainen ja makea samaan aikaan...
Hujautin lopussa kyytiin vielä 2 lehtikaalin pilkottua ja ruodittua lehteä, kun oli kaapin pohjalla. Söin sellaisenaan, mutta olisi aika epeli pastakastike tai lisukemuhennos. Ja jos syö leipää, niin tässä on loistava leivänpäällys // lämpimien leipien täyte...
Kävin siis eilen metsässä. Olihan noita, loppui kori kesken...
Kotosalla on nyt tatti-taisto ja sieni-souvinki, sillä näitä tatteja on usean illan puhteeksi. Päätin kokeilla pilkkomisen lomassa teriyaki-tatteja. Ei juurikaan itketä, jollei onnistu, sillä pääraaka-ainetta on pöytä notkollaan. Teriyaki-kastiketta saa valmiinakin kaupasta, mutta se on myös todella helppoa tehdä itse.
Alkaa näyttää meikädonnan kuvat kaikki samalta muhennokselta. Mutta maku on eri! Japanilaisella twistillä tällä kertaa. Maku tässä onkin se pointti, ei piperrysulkonäkö... |
Teriyaki-Tatit
Tarvikkeet
300-400 g (herkku)tatteja pilkottuna (onnistunee herkkusienistäkin, jollei tatteja saatavilla)
10cm pätkä purjoa
2-3 rkl ghee (tai vegaani laittaa öljyä)
suolaa
Maaritin Teriyakikastike
2-4 rkl soiijaa (maista, sillä soijat ovat eri suolaisia. Minulla japanilaista soijaa. Suolaista.)
1-2 rkl hunajaa (vegaani laittaa agavesiirappia)
2-3 valkosipulin kynttä raastettuna/murskattuna
ripaus suolaa syventämään makua (vaikka soijaakin on)
Valmistus:
Laita ghee/rasva pannulle lämpenemään. Rasvaa ei ole pakko käyttää, sillä kyllä tateista irtoaa nesetettä kuivallakin pannulla. Minä halusin gheen voimaa... Laita tatit rasvaan muhimaan ja antautumaan. Lisää myös pesty / pilkottu purjo. Normaalisti keittäisin teriyaki-kastikkeen erillään ja liruttelisin sitä ruuan päälle (ikään kuin mausteeksi, pintamarinadiksi), mutta nyt tempaisi kaikki ainekset kerralla hetken pehmenneiden tattien keskelle ja sekoittelin siinä kasaan. Pikkuhaudutus, ja maistetaan mausteet. Saa olla suolainen ja makea samaan aikaan...
Hujautin lopussa kyytiin vielä 2 lehtikaalin pilkottua ja ruodittua lehteä, kun oli kaapin pohjalla. Söin sellaisenaan, mutta olisi aika epeli pastakastike tai lisukemuhennos. Ja jos syö leipää, niin tässä on loistava leivänpäällys // lämpimien leipien täyte...
Kävin siis eilen metsässä. Olihan noita, loppui kori kesken...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti