lauantai 6. syyskuuta 2014

28. KanttarelliSalaatti

Perjantai ilta ja viikko "pulkassa". Miten sitä joskus on olevinaan perjantai-iltaisin puhditon. En yhtään ihmettele ns. noutopizzakuviota. Perjantai-iltana saattaa haluta jotain "äkkiä ja helposti" pöytään. Niin minäkin halusin. Syömistä ja huilaamista.

Nyt oli kotikenttäetuna kymmenkunta lehtikaalipussukkaa odottamassa pakastusta. Ja lapsi paistanut keräämäni kanttarellit. Meillä muuten paistetut kanttarellit paistetaan voissa (vähän suolaa) ja kupletin juoni on se, että ne paistetaan kokonaisina. Ei pilkota lilliputeiksi. Ehkä suurimmat puoliksi. Näin ne maistuvat kanttarelleilta.



Kanttarelli  (feta)  Salaatti

Tarvikkeet
-n. 2 dl kokonaisena paistettuja kanttarelleja (suuret puoliksi)
-pussi lehtikaalia (tai muuta salaattia)
-10-20 mustaa oliivia
-1 pilkottu päärynä
Kastike
-n. 1 dl majoneesia (tai vegaanimayoa, esim. Prisman X-tra on vegaaninen)
-puoli pakettia fetajuustoa (tai salaattijuusto, raejuusto)
-puolikkaan sitruunan mehu
-ripaus yrttisuolaa

Valmistus:
Paista kanttarellit ja jätä ne jäähtymään. Pehmittele lehtikaali öljy/suola-hieronnalla, kuten täällä neuvottu. Hiero maltilla ja kunnolla, jotta pehmenee (ja sulaakin vatsassa paremmin). Jos käytät muuta salaattia, ei sitä tarvitse pehmitellä. Sitten sekoitetaan kastike hetkeksi maustumaan. Asetellaan kanttarellit, pilkottu päärynä sekä oliivit lehtikaalin päälle. Voihan tuon sekoittaa sekaisinkin, mutta minä pidän siitä, että näkyy "mitä kyydissä" on. Kaada kastike päälle, tai tee kuten minä: kastike keskelle kippoon, josta jokainen syöjä voi ottaa sen verran kuin haluaa.


Vinkki:
Voi varmasti tehdä muistakin kuin kanttarelleista. Paistetut herkkusienet sopisivat, tatit sopisivat. Muista sienistä en osaa sanoa. Ja kastikkeen voi tehdä ilman fetaakin tai korvata esim raejuustolla. Tuolloin tietysti eri makusävy. Ja sopii se sitruunamajoneesi varmasti sellaisenaankin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti