torstai 18. syyskuuta 2014

34. Kevätkääryleet - ei paisteta

Miten ruoka voikaan maistua niin hyvälle. Kuten nämä kevätkääryleet, joita ei paisteta upporasvassa - eikä missään  muussakaan. Mahtavia makuja. Ja täyttäviä nämä ovat. Ei mitään "salaatinlehdillä hengissä selviytymistä", jos joku niin luulisi.




Kevätkääryleet

Tarvikkeet
-riisipaperia
-vihanneksia tikkuina,
minä laitoin kuten kuvassa alempana näkyy:
.......porkkanaa
.......bataattia
.......kurkkua
.......varsiselleriä
.......paprikaa
.......avocadoa
(-tuoretta korianteria)
-pehmeää tofua

Muut tarvikkeet:
-soijaa, valkosipulia, hunajaa (ja öljyä halutessaan vielä ruokaisampaa)



Valmistus:

Soijatahna:
Tee ensin soijatahna maustumaan: pehmeä soija kuppiin, sekoita siihen n 1 rkl soijalientä sekä 1/2 valkosipuli haarukalla ja jätä maustumaan, kun teet muut valmistelut. Täällä lorahti soijaa (koska en niin mittaile) vähän rennosti, joten laitoin 1 rkl chiasiemeniä. Nehän auttavat tahnan napakoitumaan...

Dippiliemi:
3 rkl soijalientä, 1/2 valkosipulin kynsi hienona, 1 tl hunajaa. (Voi laittaa myös tilkan vettä tai öljyä, jottei tule nin suolaista.) Sekoita nämä ja jätä maustumaan.





Kääryleet:
Pilko kasvikset veitsellä tai mandoliinilla. Mitä hienompaan pilkottua, sen mukavampi syödä. Ja sitä hankalampi kääriä :) Kasvistikut kannattaa sekoittaa kupissa sekaisin, jotta joka kääryle saa kaikkia makuja. Kuppiin myös avocado ja korianteria. Jonka voi jättää pois, sillä kaikkihan eivät korianterista pidä.
Laita suurehkoon kuppiin vettä ja kasta siellä 1 riisipaperi kerrallaan. Se pehmenee ja antautuu muutamassa sekunnissa. Levitä pehmennyt riisipaperi leikkuulaudalle HUOM! etureuna kannattaa jättää leikkuulaudan yli, jos riisipaperi takertuisi tiukkaan kiinni... Laita täytettä (kasviksia ja tofutahnaa) takareunan viereen. Ja alat kääriä kuten käärylettä: käännät takareunan täytteiden yli, sitten toinen sivu, ja toinenkin sivu. Ja rullataan etureunaa kohti. Rullaa varoen, sillä riisipaperi on kovin hentoa tässä kohtaa. Se napakoituu hieman, jos kääryleet seisovat hetken...

Dippikuppi pöytään ja "ääntä päin"....

Vinkkejä:

Minä sipaisin vielä norisuikaleeet (merilevä) rullien ympärille.
a) Pidän norista.
b) Taisin kynsiä (vaikkei ole kynsiä) reikiä riisipaperiin ja halusin tilkitä.

Rullia voi tehdä muustakin kuin riisipaperista. Vaikka konsanaan norista. Tai miksei notkeasta kaalista tai salaatista, kuten alla toisella kerralla tein... Tuossa tein myös dipin kuten sushidinnereillä teen: soijaa ja wasabia... Nam.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti