torstai 13. marraskuuta 2014

51. Vegaanin Caesar-Salaatti

Jos mitä ruokaa lihansyöjäajoilta voisin "ikävöidä" on se caesarsalaatti. Tai tarkemmin se kastike, missä on majoneesia ja anjovista. Ne piti keksiä jollain tapaa korvata, kuten myös kanapalat sekä leipäkrutongit (söin eilen intialaisessa = ihan liikaa leipää ja riisiä, joten nyt jauhottmaksi)...

On niin harhaluulo, että vegaanit & veget elää "salaatinlehdillä". Not. Kyllä sen ruoan pitää nälkä viedä mennessään. Siitä se sitten lähti:




Vegaanin Caesar-Salaatti

Tarvikkeet

Caesar-kastike
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl ravintohiivaa
1 sitruunan mehu
1 rkl viinietikkaa (laitoin sushiviinietikkaa, vaaleat käy)
ripaus hyvää suolaa
1 rkl merilevää (korvaa anjoviksen, laiton tuota mitä kuvassa)
(ehkä hieman makeutta, sillä anjoviksessä on makean nyanssi...maista)

Liota pähkinöitä 1-2 tuntia. Sitten tavarat mixeriin ja hönkä päälle. Lisää vettä sen mukaan kuinka tönkköä haluat: ceasarkastike saa olla vähän tanakkaa... Maista ja lisää makeutta, suolaa, happoa...
Merilevä, jota minä käytän, on valmiiksi maustettu, joten siinä on vähän kuumiakin tuntumia (pippuria, chiliä..)



Salaatti
Salaattia (perinteisesti caesar tehdään romainesta, mutta minä pistin pinaattia ja jäävuorisalaattia)
n. 50 g. Lupiinitempeä (noin puolet paketista) (tai hernetempeä tai soijaa)

Pilko tempe (tai soija) ja paista öljyssä. Minä paistoin pippuriöljyssä (luomuoliiviöljyä + rouhittua mustapippuria aika miehekkäästi). Koska söin tempeä eka kerran, en ymmärtänyt muuta laitaa, mutta curry/kurkuma sopisi varmasti todella hyvin tässä paistovaiheessa öljyyn. Tempe on hyvää!

Piti sitä tähän ikään ehtiä (50v.) ennenkuin rupsesin lupiina syömään.
Who knew!

Sitten kasaat salaatin. Vaikka tarvikkeita on "vähänlaisesti" on tämä todella ruokaisaa. Johan tuo kastike on tuhtia ruokaa (pähkinää)!

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti