maanantai 17. marraskuuta 2014

53. Juuresmuussi

Kylmä hiipii jo ulkona. Sillon tekee mieli kunnollista ja lämmintä ruokaa. Sellaista mikä juurruttaa ja pitää jaloillaan "tuiskuissa".

Sopivasti sattui kaupassa jättisäkit juureksia vastaan... Keittämään herkkuani ruutmuusia (rotmos), kuten sitä Ruotsissa kutsuttiin.


Olen kova syömään, joten turha sanoa "koolla ei väliä". Syödä pitää kunnolla.
Voisi kyllä sanoa myös näinkin: "Size doesn´t matter, presentation does!"
Kun laittelee kivasti esille, maistuu kaikki paremmalle...


Juursemuussi

5 suurta perunaa
5 suurta porkkanaa
1 lanttu
pikku pala purjoa
suolaa, sitruunamehua, timjamia, musta- ja/tai valkopippuria.



Kuori ja pilko juurekset. Lantut ja porkkanat pienemmiksi ja perunat suuremmiksi, jotta kypsyvät samoja aikoja. Purjot pikkuhakkelukseksi mukaan makua antamaan. Keitä suolavedessä kypsäksi. Sitten muussataan. Jätä hieman keitinlientä sekaan, jotta on helpompi muussata ja tulee notkeampaa. Perunanuija, tai sellainen muussausväline ja miksei puhtaan pullon pohjakin kävisi. Mausta ja maista, että on suun mukaista. Aina pitää maistaa. Ja juureksissa saa olla suolaa! Sitruunamehu "kirkastaa" makua kivasti. Itse pidän timjamista, joten laitan sitäkin. Mutta jättää pois jollei tykkää tuosta yrttisestä mausta. Laitoin myös kahta eri pippuria.
Pieni liraus hyvää oliiviöljyä (tai gheetä / voita)...

Ja nautitaan minkä kanssa nyt kukakin nauttii. Minä söin salaattipediltä kurpitsasiementen kera.
Niitä kannattaisi muuten syödä pikkukourallinen vaikka päivittäin...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti