tiistai 11. marraskuuta 2014

50. (vehnäjauhottomat) Proteiini-Banaaniletut

Hauska inspiroitua toisten tekemisistä. Toissapäivänä (?) näin FB:ssä kaverilla herkullisen kuvan banaaniletuista (kiitti Pirita!). Kuulosti hyvältä, joten eikun värkkäämään. Tosin joogaharjoituksen jälkeen extra-vahvistusta kaipaillen lisäsin proteiinia enemmän - soijaa ihan urakalla. Jotta hauis jaksaa nostaa..

Vehnäjauhottomat Proteiini-Banaaniletut




Taikinatarvikkeet
2 banaania
2 munaa
**munat jättää vegaani jättää pois: kookosta enemmän ja ehkä psylliumia kyytiin, jotta saa käännettyä)
1/2 - 1 dl kookosjauhoa (tutkaile taikinan rakenne, saa olla tönkköä)
1/2 dl soijajauhoa
ripaus hyvää suolaa
Paistamiseen
öljyä


Sekoita taikinan ainekset. Saa olla tanakkaa, jotta pystyt kääntämään. Tätä taikinaa ei tarvitse seisottaa, siitä vain paistamaan. Pannu levylle ja 4-5:lla paistelet molemmat puolet. Tulee kuohkeita kuten amerikkalaisista pannukakuista. Paistoin lettupannulla ja reilu ruokalusikallinen tahnaa yhtä lettua kohti. Tuli 9 pullukkaa lettua.

Näitä naposteltiin jo eilen iltapalana telkkaria katsellen. Nyt maiskuttelin viimeiset 4 aamupalana.
Ovat tosi maukkaita tuollaisenaan, mutta meillä laitettiin päälle vielä jugurttikastike, jonka annettiin tekeytyä sellainen puoli tuntia ensin:

2 dl soijajugurttia (maustamaton, luomu)
1 dl pilkottuja mansikoita
1 dl pilkottuja mustikoita
1/2 dl chiasiemeniä
1-2 rkl agavesiirappia



Nam. Miten se terveellisen syöminen onkin niin maukasta puuhaa. Oli mustikkaa, mansikkaa, päällä mustaherukkaa ja puolukkaa... Melkein kaikkia värejä. Paisi sitä VIHREÄÄ. Taidankin tehdä lounaaksi lehtikaalisalaatin...eli lämpimän fetasalaatin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti