maanantai 17. marraskuuta 2014

52. Jouluisa (semi) Raakapuuro

Voi että, kanelin ja kardemumman tuoksut ovat huumaavan herkullisia (ja tähtianiksen). Toisinaan tuoksu-hurvittelen vain nuuskimalla pussistä näitä mausteita. Kuten nyt tuon tähtianiksen kanssa.

Joulu lähestyy. Tekaisin maukasta semi-raakapuuroa, johon tuiskaisin kunnolla kanelia. En joulun vuoksi, vaan sen vuoksi, että kaneli on kaikin tavoin sisäelimiä puhdistava ja hyvä mauste... Ja oli tuota keitettyä quinoaakin jäänyt, joten siitä se sitten lähti...


Tähtianis ja kanelitanko on vain "tuoksuteltavana", niitä en syönyt, eikä tässä anista ole mukana
muussakaan muodossa. Vaikka lakritsan maustakin kyllä pidän...


Jouluisa Raakapuuro
(semi-raw sillä quinoa on keitetty)

3 dl soijajugua ja/tai soijamaitoa
1/2 dl chiasiemeniä
2 rkl pellavasiemeniä
1-2 dl keitettyä, jäähdytettyä quinoaa
1 päärynä pilkkottuna todella pieneksi (riisin kokoiseksi)
1 tl bourbon vaniljaa (eli aitoa, ei mitään vaniljasokereita!)
3 rkl kanelia (kyllä, noin paljon!)


Siinä se syntyy (soijamaito/jugu puuttuu kuvasta)... kanelia reilusti kyytiin!


Valmistus:

Keitä ja jäähdytä quinoa. Ei haittaa, jos tulee reilummin: käytä salaatteihi tai syö muuten. Terveellisempää kuin valkoinen puuroriisi, joka saattaa tekaista hiilarikooman... Sekoita chiat ja pellavat soijajuguun/maitoon ja joko annat seistä puolisen tuntia turpoamassa tai hurautat mixerillä, jolloin  menee tahnaksi tuossa tuokiossa. Sitten loput tavarat kyytiin. Tarkista maku, ja siitä se päivä lähtee!

Kanelin voi tietty jättää pois, jos se tuntuu liian jouluisalta. Minä tussauttelen kanelia vähän joka paikkaan (lihansyöjälapsenikin liharuokiin), koska se puhdistaa! Joten ei pelkkä "joulumauste". Tiestikö. Ja että kaneli ja aito vaniljajauhe vievät makeannälkää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti